Gündem

Dijital Bağımlılığa Dikkat!

Maskeli bir saldırganın oynadığı oyunun etkisiyle gerçekleştirdiği saldırı, dijital bağımlılığın ne kadar farklı boyuta geldiğini gözler önüne serdi.

Türkiye başına kask, yüzüne maske takıp rastgele 5 kişiyi bıçaklayan Arda Küçükyetim’in şokunu yaşıyor. Yakınları ve mahalle sakinleri, 18 yaşındaki saldırganın eve kapanıp saatlerce bilgisayarın başından kalkmadığını anlatıyor. Uzmanlar da oynadığı şiddet içerikli oyunlardan etkilendiğini söylüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eskişehir’de maskeli bir saldırganın oynadığı oyunun etkisiyle gerçekleştirdiği saldırı, dijital oyunların çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığına olumsuz etkisini net bir şekilde gözler önüne serdi. Geçtiğimiz mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız ‘Aile Eylem Planı’mızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız” dedi.

Tutuklandı

Emniyette işlemleri tamamlanan Arda Küçükyetim, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.