22-23 Mayıs tarihlerinde Diyabet Okulu Eğitimi düzenleyen Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3. Kat diyabet eğitim hemşiresine veya (0288) 214 10 43 (dahili 16224) arayarak kayıt oluşturarak işlem yapılabileceğini dile getirdi.

Diyabet Okulu ile ilgili bilgi veren Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Diyabetli hasta ve ailesinin yaşamını çeşitli boyutları ile etkileyen diyabet, yaşam tarzı değişikliklerini zorunlu gerektiren, ortaya çıkardığı komplikasyonları ile yaşam kalitesinin düşmesine ve bu etkileri ile ömür boyu süren bir hastalıktır” sözlerini dile getirdi.

Diyabet ile yaşamaya dair önemli bilgiler dile getiren Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Diyabetli hasta ve yakını yaşamı boyunca planlanmış bir bakımı sürdürmek zorundadır. Bu bakımın ve tedavinin sürdürülmesinde uzman yardımı alınarak eğitim, danışmanlık ve tıbbi tedavi üçgeninde hastalık kontrol altında tutulur. Bunun için diyabet okulundan gerekli destek alınmalı ve bireyin alacağı eğitim ve danışmanlık hizmeti ile yaşam kalitesini yükseltmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi