Gündem

Duayen Gazeteci Hayatını Kaybetti

Türk Basınının duayen ismi Güneri Cıvaoğlu,  tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Türk medyasının duayen ismi Güneri Cıvaoğlu, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cıvaoğlu, temmuz ayında İstanbul'daki bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmış, geçirdiği kazadan sonra çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşması ve ince bir kanamayla karşılaşması sonucu acilen hastaneye kaldırılmıştı. Civaoğlu'nun cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Güneri Civaoğlu Kimdir?

30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerinde bulundu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini yürüttü. 1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 1996'dan beri Milliyet gazetesinin başyazarlığını yürüttü. Kanal D'de 'Durum' başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu 'Şeffaf Oda' programı ile başka kanallarda da devam etti.