Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, yüksek enflasyon ve döviz kuru gibi etmenlerden ötürü bu yılki birçok tatil planı suya düştü. Aileler bütçe sebebiyle tatil fikrini rafa kaldırırken günü birlik tercihler trend oldu.

Bodrum başta olmak üzere birçok tatil beldesinin pahalı olması vatandaşı yazlık beldelerden uzak durmaya yöneltti. Her ne kadar belde esnafları haberlerin abartıldığını, her bütçeye göre tatilin mevcut olduğunu belirtse de en yoğun dönemde gözde lokasyonlar boş kaldı.

Trakya’nın incisi İğneada ile bir diğer tatil noktamız Kıyıköy de bu durumdan nasibini aldı.

451206807 2123892654662667 5889311463546911786 N

Karadeniz’e kıyısı olan İğneada ve Kıyıköy sahillerinin geçtiğimiz yıllara oranla boş olması, neredeyse sadece hafta sonları doluluğun yaşaması, içerisinde bulunduğumuz durumun bir özeti niteliği taşıyor.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksinde Artış Var! Hizmet Üretici Fiyat Endeksinde Artış Var!

Geçtiğimiz yıllarda bu dönemde oteller neredeyse yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasına rağmen bu yıl en fazla yüzde 80’lerde kaldılar.

Bir diğer sebep ise yurt dışı tatilin daha avantajlı ve cazip hale gelmesi. Vatandaşlar özellikle paket halindeki turlara büyük ilgi gösteriyorlar. Balkan turları başta olmak üzere pek çok seçenek tatilcilerin yeni favorileri arasında.

Konaklama ve yemek sektöründeki pahalılık vatandaşları günü birlik tatil yapmaya itiyor. Bu anlamda Kırklarelililer, özellikle hafta sonları araçlarına atlayıp hayatlarına bir veya en fazla iki gün tatil molası vererek, yeniden evlerine dönmeyi tercih ediyorlar.

Editör: Ferdi Kurtbayram