Ekonomiye dair birçok konunun yer aldığı açıklamada Güler, en düşük emekli maaşının ek paket ile artmasının da yer aldığı düzenlemenin bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacağını ifade etti.
Güler, açıklamasında vergi paketlerine dair de bilgiler vererek, "En düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye tamamlanacak" dedi.

Yumurta Üretimi 1 Milyar 808 Milyona Ulaştı Yumurta Üretimi 1 Milyar 808 Milyona Ulaştı


"Çok Kazanandan Çok, Az Kazanandan Az Vergi"
Vergi adaletinin arttırılması konusundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Güler, doktor, diş hekimi gibi alanlarda faaliyet gösteren mükelleflerin yıl içerisinde belli aralıklarla denetimler yapılacağını dile getirdi. Güler, vergilendirme için denetimlerin artacağını ifade etti. Güler aynı zamanda, beyan rakamı ve tespit rakamı arasında yüzde 20'den fazla olması halinde cezai işlem uygulanabileceğini belirtti.

"Adil Emeklilik"
EYT Sistemi ile önemli bir bütçeye dahil olduğunu belirten Güler, "Önümüzdeki günlerde daha adil emeklilik sistemini işleme sokmamız gerekiyor. Bunun için de bir gelir kalemi oluşturmamız gerekiyor. Bütçe disiplinini elden bırakmadan, sabit gelirli vatandaşların gelirlerini arttırmak için, enflasyona ezdirmemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" sözlerini ifade etti.
 

Editör: Haber Merkezi