24 Mayıs 2024 Cuma günü saat 13.00'da Şef Konstantin Georgiev ve yardımcı şefleri ile Bulgar Mutfağı Atölyesi gerçekleştirildi. Balkan ve Türk şefleri, Kırklareli halkını lezzetli yemekler ile kucakladı.

Kırklareli Gar Binası arkasında gerçekleşen programa Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun katılan isimler arasında yer aldı.

I M G 0572

7 Ülkeden Şefler Kırklareli’nde

Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında 7 ülkeden şeflerin Kırklareli’ne geldiğini ifade eden Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, “7 ülkeden Balkan şeflerimiz Türk şeflerimiz ile birlikte 2 gün boyunca burada kendi lezzetlerini sunacaklar. Kendisi de Kırklarelili olan Esat Özata hocam burada. Buradaki yemeklerin nasıl ve neden yapıldığını hocamız anlatacak bize” sözlerini dile getirdi.

I M G 0577

“Bilinçlenme Hem de Daha Efektif Çalışma Amacı ile Kutlanan Bir Hafta”

Mutfak ve yemek üzerine önemli bilgiler veren Şef ve Gastronomi Uzmanı Esat Özata, “Ben Kırklareli Pınarhisar İslambeyli Köyü'ndenim. Türk Mutfağı haftasının bu yıl üçüncüsü kutlanıyor. Aslında tüm dünyada kutlanıyor. Bu hem bilinçlenme hem de daha efektif çalışma amacı ile kutlanan bir hafta. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan himayelerinde yapılan bir etkinlik. 81 il ve ilçelerinde kutlanıyor şu an Türk Mutfağı Haftası” ifadelerini kullandı.

I M G 0606I M G 0580I M G 0602

Editör: Şefik Kenar