İlimizde yaşanan zirai don felaketi sonrasında CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu; Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Geriş ve İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte zarar gören üreticileri tarla, bahçe ve köylerinde ziyaret etti.

Merkez İlçe, Kofçaz ve Babaeski’de yaptıkları incelemeler sonrasında ciddi zararlar tespit ettiklerini söyleyen Vekil Gündoğdu, üreticilere zararlarının en kısa sürede karşılanması için vakit geçirmeden müracaatlarını yapmaları konusunda çağrıda bulunduklarını belirtti.

2-1259Gündoğdu yaptığı bilgilendirmede, “ İklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Kırklareli ve ilçelerimizde nisan ayında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sonucu yaşanan zirai don birçok üreticimizin ciddi zararlar görmesine neden olmuştur. İlimizle birlikte 36 ilde etkili olan zirai don ülkemizin dört bir yanında tarımsal üretimde ciddi kayıplara neden olacaktır.

TBMM’de siyasi partilerin ortak öneri doğrultusunda bir Araştırma Komisyonu kurularak ülkemizde yaşanan zirai don kapsamlı olarak araştırılacaktır.  Kırklareli ilimizde yaşanan felaketinin boyutlarını yerinde görmek, incelemek ve zararların tespit edilmesine destek olmak için; Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ekrem Şaylan, Babaeski Ziraat Odası Başkanımız Sayın Şahin Arslan, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Hakan Geriş ve İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte zarar gören üreticilerimizi tarlarında, bahçelerinde, köylerinde ziyaret ettik.

3-630

Tava Ciğerin Ustasının Adı Evinin Olduğu Sokakta Yaşatılacak Tava Ciğerin Ustasının Adı Evinin Olduğu Sokakta Yaşatılacak

Sorunları yerinde inceledik, görüş alışverişinde bulunduk. Zarar gören Kofçaz ilçemizin köylerine, Merkez ilçemizin Karahıdır Mahallesine ve Babaeski ilçemize gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sonrasında başta kanola olmak üzere buğday, arpa ve meyve ağaçlarında (ceviz üzüm, karpuz, erik, kayısı, şeftali, kiraz, badem) ciddi zararlar oluştuğunu yerinde tespit ettik.

Zarar gören üreticilerimizin zararlarının tespit edilmesi ve zararların en kısa sürede karşılanması için vakit geçirmeden müracaatlarını yapmaları konusunda (24.4.2025 tarihine kadar) çağrıda bulunduk, bulunuyoruz. Daha sonra sorunları TBMM gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanına TBMM de bir Soru Önergesi verdik ve sigortalı sigortasız ayrımı yapılmaksızın zarar gören tüm üreticilerimizin en kısa sürede zararlarının karşılanmasını, borçlarının ertelenmesini talep ettik. Ayrıca Bakanlığın TARSİM prim desteklerinin artırılmasını istedik. Tüm üreticilerimize, çiftçilerimize, ülkemize geçmiş olsun.

Editör: Haber Merkezi