İnece Belediyesi önemli bir duyuruda bulundu.

Belediye tarafından yapılan duyuruda; “Devlet Su İşleri tarafından beldemizde yürütülen arazi toplulaştırma çalışmalarına ilişkin 2. askı belediye hizmet binamızda bulunan muhtarlar odasında askıya çıkarılmıştır. Vatandaşlarımızın bilgisine duyurulur” dendi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşen ve sayısız fayda sağlayan Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projeleri tarlalardaki verimi arttırarak çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Arazi Değerleri En Az İki Kat Artıyor

Karakoç Köyü’ne Huzurevi Karakoç Köyü’ne Huzurevi

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyür, modern tarım teknikleri ve tasarruflu sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Parsel sayısı azalır. Düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulur. Her parsel yola ve sulama kanalına kavuşur. İşletme merkezi ile parseller arasındaki mesafeler azalır, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır. Daha az iş gücü ile maliyetler azalır. Sulama oranı ve randımanı artar. Sağlanan katma değerden dolayı arazi değeri en az iki kat artar.

Editör: Ferdi Kurtbayram