Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 10'u İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatında, 292'si ise Vali Yardımcısı ve Kaymakam olarak Taşra Teşkilatında olmak üzere 302 Mülki İdare Amirinin görev yeri değiştirildi.

Bu kapsamda Kofçaz Kaymakamı Onur Bektaş Hınıs Kaymakamlığına, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu Zonguldak Vali Yardımcılığı’na, Vize Kaymakamı Sedat Özdemir ise Malatya Vali Yardımcılığı’na atandı.

Habibe Çetin Vefat Etti Habibe Çetin Vefat Etti

Kararname çerçevesinde, Vize Kaymakamlığı’na ise Kilis Vali Yardımcısı Kemal Balaban atandı.

Kemal Balaban kimdir?

1984 yılında Kars İli’nin Digor İlçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğretimini İzmir’de tamamlamıştır. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Alanında yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir. 

2010-2014 yılları arasında Maliye Bakanlığında Defterdarlık Uzmanı olarak görev yapmıştır.  2015 yılında Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etmiştir. Aydın’da İl Merkez Stajını, İzmir Dikili ve Osmaniye Kadirli İlçelerinde Refiklik Stajını, Ankara İli’nde ise Mülkiye Teftiş Stajını bitirdikten sonra 8 ay süreyle Fransa’nın Paris eyaletinde bulunan Sorbonne Üniversitesinde Fransızca dil eğitimini tamamladı.

Sırasıyla Çankırı Kurşunlu, Kahramanmaraş Çağlayancerit, Manisa Köprübaşı, Kastamonu Daday ve Artvin Murgul İlçelerinde Kaymakam olarak görev yapmıştır. 20.08.2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kilis Vali Yardımcısı olarak atanan Balaban, son kararname kapsamında Kırklareli’nin Vize ilçesine Kaymakam olarak görev verildi.

Kemal Balaban evli olup, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Editör: Ferdi Kurtbayram