İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) tarafından hazırlanan broşürler, belediyenin kadın çalışanlarına dağıtıldı. Bu broşürler, kanser taramaları hakkında önemli bilgiler içeriyor ve erken teşhisin hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekiyor. 

Kırklareli’nde Sertifika Sınavı Kırklareli’nde Sertifika Sınavı

48916 Manset

Bu kapsamda, belediyede çalışan kadın personel, kanser taramaları ve bu taramaların ne kadar kolay ulaşılabilir olduğuna dair bilgilendirildi. Özellikle meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri gibi yaygın görülen kanser türlerine karşı düzenli taramaların önemi vurgulandı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bu çalışmayla birlikte sadece belediye personelini değil, aynı zamanda halkı da bilinçlendirme yönünde adımlar atmayı hedefliyor. 

Dsc 9222 1 1726550418

Etkinlik sırasında, broşürleri alan personel kanser taramalarının önemi hakkında bilgilendirilirken, toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflendi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, toplum sağlığına katkı sağlamak amacıyla bu tür farkındalık çalışmalarını önümüzdeki süreçte de sürdürmeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi