Kültür-Sanat

KIRKLARELİ; 12 Yaşına İki Kitap Sığdırdı

Büyükmandıra Beldesi'nden 12 yaşındaki Sırma Erdi, ikinci romanını yayınladı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesi, Büyükmandıra Beldesi Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Sırma Erdi, 12 yaşında olmasına rağmen geçtiğimiz yıl “Yakamoz Çıkmazı” adlı ilk kitabını yayınlama başarısını göstermişti. Genç yazarın şimdi de ikinci kitabı raflardaki yerini aldı.

Yeni kitabı ile birlikte Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen’i önceki yıl olduğunu yeniden ziyaret eden Erdi’nin heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Başarılı öğrenciyi tebrik eden Başkan Çölgeçen; “Beldemiz Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Sırma Erdi'nin "Güneşe Tapan Vampir" isimli 2.kitabının basımı yapılarak satışa sunulmuştur. Belediyemizi ziyareti ve kitap hediyesi için Sırma Erdi'ye teşekkür ediyor, yaşı küçük, başarısı büyük çalışkan yazarımız Sırma Erdi'yi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başarılı yazarın yayınevi de kendisini kutlayarak; “11 Yaşında “Yakamoz Çıkmazı" adlı kitabı, 12 Yaşında "Güneşe Tapan Vampir" adlı kitabını yazan çalışkan ve başarılı yazarımız Sırma Erdi'yi tebrik ediyoruz... 12 Yaşa 2 büyük roman sığdıran Sevgili Sırma, umarım gelecekte ülkemizi uluslararası alanda da temsil eden önemli bir yazarımız haline gelirsin” paylaşımını yaptı.

İlk kitabı “Yakamoz Çıkmazı”nda, küçük yaşta tacize uğrayan ve ailesini kaybeden Adin’in öyküsünü anlatan Erdi, yeni romanı “Güneşe Tapan Vampir” de ise Alçin Sima Kadıoğlu’nun hikâyesini okuyucuya aktarıyor.

Anne babasını yıllar önce kaybettiğine inanan, yaşamak için mücadele etmek ve kariyerine sarılmaktan başka çare bulamayan Alçin’in hayatı psikiyatr olarak görevlendirildiği akıl hastanesine gitmesiyle bambaşka bir hal alır. Çok farklı görünen, çok farklı kuralları ve düzeni bulunan bu yerde yeniden insanları tanımaya, dünyayı keşfetmeye, aşkı anlamaya ve tatmaya başlar. Hastanede akıl hastası olarak bulunan Kayra Mahir Lütuf’un hayatına dâhil olmasıyla gelişen olayları 12 yaşındaki yazarı Sırma Erdi, çok keyifli bir dil ve kendine özgü üslubuyla okuyucunun beğenisine sunuyor.