Yerel

Kırklareli: Bağımsız Filistin İçin Haykırdılar

HAK-İŞ Konfederasyonu Kırklareli İl Başkanlığı, Filistin'de bitmek bilmeyen zulme basın açıklması yaparak tepki gösterdi. İsrail'in tarihe kara bir leke olarak bıraktığı saldırının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan İl Başkanlığı, zulmü lanetledi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü önünde 12:30'da gerçekleştirilen basın açıklamasını HAK-İŞ Konfederasyonu Kırklareli İl Başkanı İbrahim Arı okudu.
Şiddetin devam ettiğini dile getiren İl Başkanı Arı, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yüz yıla yakın süredir bütün dünyanın gözleri önünde Siyonist İsrail tarafından Filistin’e yapılan ve 7 Ekim’den bu yana şiddetini artırarak devam eden katliamların yıldönümünde Filistin halkıyla dayanışmamızı bir kez daha yineliyoruz" sözlerini dile getirdi.


Büyük Kayıpla Verildi
Acının her alanda yaşandığını belirten Arı, "Bu süreçte, 172 gazeteci, 500'ü aşkın sağlık görevlisi ve 210'dan fazla Birleşmiş Milletler personeli hayatını kaybetmiştir. 820 cami ve 3 kilise vurulmuş, onlarca hastane, yüzlerce okul ve 130’dan fazla ambulans saldırıya uğramıştır. İsrail'in acımasız saldırıları sonucunda, 17 binden fazla çocuk kurşunlar ve bombalarla hunharca katledilmiştir.  Terör devleti İsrail’in Gazze’ye uyguladığı katliam devam ederken işgal alanını genişleterek, Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 600'ü aşmış, yaralıların sayısı ise bin 800'ün üzerine çıkmıştır" dedi.


"Kardeşlerimizin Yanındayız"
Zulme karşısı seslerini yükselttiklerini vurgulayan Arı, "HAK-İŞ olarak Siyonist İsrail’in tarihe kara bir leke olarak yazdığı, 7 Ekim 2023 tarihinin yıldönümünde bir kez daha Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyor, en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Sesimizi yükselterek bu zulme karşı duruyoruz." dedi.


"Bağımsız Filistin Devleti"
Filistin'in bağımsızlığını geri kazanması gerektiğini belirten Arı, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadeleye devam edecektir. Kudüs, yeniden bir barış kenti olarak, asli sahipleri olan Filistinlilere bırakılmalıdır" şeklinde konuştu.