Kırklareli Baro Başkanlığı bu hafta sonu genel kurulunu gerçekleştirdi. Gerçekleşen genel kurulda 2016 yılından bu yanan Başkanlık görevini yürüten Turgay Hınız bayrağı tek listeden aday olan Mümün Neşetoğlu’na devretti.

12 Ekim Cumartesi günü Kırklareli Barosu hizmet binası konferans salonunda gerçekleşen ilk oturumda 09:00 - 17:00 saatleri arasında çalışma raporu, bütçe görüşmeleri yapıldı.

D S C 0497

İkinci gün oturumu ise 13 Ekim 2024 Pazar günü (bugün) 09:00 -17:00 saatleri arasında Baro organlarının seçimi ile son buldu.

Tek listeden aday olan Av. Mümün Neşetoğlu aldığı 165 oyla Kırklareli Barosu’nun yeni başkanı olarak seçildi.

Baro

Neşetoğlu genel kurulda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Mesleğe başladığım günden bu yana Lüleburgaz'da bulunan hukuk büromuzda mesleki faaliyetlerime devam etmekteyim. Mesleki anlamda yol aldıkça mesleğime olan borcumu ödeyebilmek adına birçok görevde aktif rol aldım. Baromuzun komisyonlarında, yönetim kurulunda ve son olarak da disiplin kurulunda baromuzun daha güçlü ve etkin olabilmesi için var gücümle çalıştım.

Bu dönemlerde birçok deneyim kazandım. Birlikte görev yaptığımız meslektaşlarımız ile zor dönemlerde baromuz için mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük. Eğer tarafınızca yetki verilirse bu hizmet bayrağını ve baronun kurumsal gücünü yukarıya taşımak tek arzumuzdur.

Adaylık sürecimizde meslektaşlarımızı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Bu ziyaretlerimizin birçoğunda ekonomik koşullar ve hukuk fakültelerinin çok fazla mezun vermesinden kaynaklanan sorunları istişare ettik.

Meslektaş sayımızın aşırı derecede artışından kaynaklanan sorunların bir kısmını en azından yerel anlamda vereceğimiz staj eğitimleri ile aşabileceğimizi düşünmekteyiz. Bu anlamda baromuzun vermiş olduğu staj eğitimlerine devam ederek verimli bir staj eğitim programı ve müfredat çalışması yapacağımızı önemle vurgulamak isterim. Zira sorunlarımızın temelinde eğitim eksikliği olduğunu düşünmekteyiz.

Ayrıca baromuzu katılımcı bir anlayışla ve ortak akıl temelinde yöneteceğimizi, güncel sorunların tespiti ve çözümü için belli dönemlerde geniş katılımlı oturumlar yapacağımızı belirtmek isterim.

Yeni dönemimizde tüm komisyonlarımızın etkin bir şekilde çalışabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden de komisyonlarda görev almanızı rica ediyorum. Komisyonlarda genç meslektaşlarımızın dinamizmi ile kıdemli meslektaşlarımızın tecrübeleri bir araya geldiğinde başarılı neticelerin alınabileceğini düşünmekteyiz.

D S C 0491

Tüm komisyonlarımızın çalışmaları baromuz açısından önemli olmakla birlikte avukat hakları komisyonunun mesleğimiz açısından ayrı bir önemi olduğunu düşünmekteyiz. Bu sebeple de avukat hakları komisyonunda sizleri topyekün bir mücadeleye davet ediyorum. Avukat hakları komisyonunda gelecek dönemde nöbetçi komisyon üyesi ve nöbetçi yönetim kurulu üyesi sistemini getireceğiz. Yine avukat hakları komisyonuna acil durumlar için meslektaşlarımızın iletişim kurabileceği bir telefon hattı kazandırarak sizlere her an destek olacağız.

Yeni dönemde meslek içi eğitimlere de tüm hızıyla devam edeceğiz. Bu hususta talepler toplayarak eğitim programları düzenleyeceğiz.

Genç avukatlar meclisi ve ilçe temsilcilerimizle bir araya gelerek koordineli bir şekilde çalışıp şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Etik ve meslek kurallarımızın korunabilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız.

Kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliğimizi devam ettireceğiz. Belediyelerimiz ile daha önceden yapılan işbirliği ve destek protokollerini arttırarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

Eğitim kuruluşları, sağlık kuruluşları ve meslektaşlarımızın ihtiyaç duyacağı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar ile protokoller yaparak sizlere katkı sunacağız. Bağlı çalışan avukatların hakları, CMK tarifeleri, KDV muafiyeti, adli yardım ödeneği, avukata karşı şiddet vakıalarına ilişkin yasal düzenlemeler gibi ulusal sorunların çözülebilmesi adına diğer barolarla ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği yapacağız.

Mesleğimiz özgürlük temelinde yer alan ve cesur olmayı gerektiren bir meslektir. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz sorunlar çok büyük gibi görünse de adalet, ekmek gibi su gibi temel bir ihtiyaçtır. Biz bunun bilincinde olarak umudumuzu asla kaybetmeden mücadele etmeliyiz. Bu anlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır" sözünü unutmamalıyız.

Kıymetli meslektaşlarım; hak, hukuk ve adalet kavramları ışığında, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, ortak akıl ve katılımcı işleyişimizle, yargının kurucu unsuru olan mesleğimizin korunması ve üyesi olan her meslektaşımızın arkasında güçlü bir Kırklareli Barosu varlığını hissetmesi için hiçbir makam ve mevkii karşısında eğilmeden bükülmeden var gücümüzle çalışacağız.”

4 Sokak Sıcak Asfaltla Buluşuyor 4 Sokak Sıcak Asfaltla Buluşuyor

Editör: Serhat Ünver