Sağlıklı Balık Yememiz İçin Çalışmayı Sürdürüyorlar Sağlıklı Balık Yememiz İçin Çalışmayı Sürdürüyorlar

Kırklareli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Kurtuluş Karakahya tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Değerli Hemşehrilerim. İnsanlar jilet yapımına başladığı günden beri berberlik mesleği vardır. İnsanların, güven duyduğu, kendilerini teslim ettiği, "Bizim Mahalle'nin İnsanları" daima berberler olmuştur. Esnaflığın yanında aynı zamanda insanlara dost, ahbap, emanete sahip çıkan olarakta güven aşılayan bu camiamızın Kırklareli Zanaatkarları, son günlerde maalesef kabul edilemez ithamlarla karşı karşıya kaldı.

TFF Başkanı Sn. İbrahim Hacıosmanoğlu bir programda açıklama yaparken, talihsizce bir kelime kullanmış; bir usülsüzlük ile ilgili verdikleri bilgide "Kırklareli'nde bir berbere ait olduğu IBAN" ibaresini kullanmıştır. Bu açıklama ilimizde faaliyet gösteren Odamıza bağlı tüm zanaatkarlarımızı töhmət altında bırakmış, zan durumuna düşürmüştür. Bu açıklama yerine bahse konu olan kişinin mesleği değilde kişilik haklarını koruyacak şekilde farklı bir belirtme olmasını beklerdik.  Son tahlilde, terini emeğine katıp hizmet veren tüm Oda Paydaşlarımız bu durumdan rahatsız olmuş, üzüntü duymuşlardır. Odamız ve esnafımız adına bu sürecin, daha şeffaf ve adil yürütülmesi için gerekli çalışmalarımızı yapacağımızın bilgisini tüm Hemşerilerimize bildirmek isterim.

Seçildiğimiz günden bu yana, kanunlar çerçevesinde, esnafımızın tüm haklarını korumak adına yoğun bir çaba sarf ettik. Bu duruşumuz aynı kararlılık ve dik duruşla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi