Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu'nda düzenlenen Doğa Atölyesi saat 12.30'da başladı. Atölyede Aslı Öncü'nün kaleme aldığı Topraktan Toprağa kitabı okunarak etkileşimli bir gösterim gerçekleştirildi. Topraktan Toprağa; sebze ve meyvelerin kompost sürecini anlatıyor. Topraktan ayrıldıktan sonra pazar tezgahında yer alan meyve ve seblelerin macerası kitabın ana konusu. Masal Atölyesinde etkileşimli bir şekilde kitaba konu olan kompost süreci tiyatrolaştırılarak anlatıldı. Etkinlik sonunda öğrencilere sorular soruldu. İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğe Lüleburgaz merkezden çok sayıda okul ve öğrenci katıldı.
Masal Atölyesinde Tema Vakfı Lüleburgaz Sorumlusu Resul Çoban, Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Aktif Gönüllüler; Hülya Çamlıdağ, Önder Göksel Çamlıdağ, Sevil Yiğitoğlu, Meltem Tamer, Şükran Demiröz ve Büşra Koyun yer aldı.
TEMA Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman program ile ilgili yaptığı açıklamalarda, "Tefrika Yayınevi, Aslı Öncü’nün kaleme aldığı ve Deniz Öcal’ın rengarenk çizimleriyle hayat bulan yeni çocuk kitabı "Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi"ni anlatıyor. Ebru Baybara Demir’in Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi Projesinden ilham alan kitap, küçük okurlara sebze ve meyvelerin pazar yerlerinden toprağa uzanan dönüşüm hikayesini anlatırken, doğa dostu tarım ve sürdürülebilirliğin önemini eğlenceli bir dille öğretiyor" sözlerini dile getirdi.
Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinden Tefrika Yayınevi, yeni çocuk kitabı 'Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi' ile küçük okurları doğayla buluşturuyor. Aslı Öncü’nün yazdığı, Deniz Öcal’ın renkli illüstrasyonlarıyla süslenen bu eğitici hikaye, sebze ve meyve kahramanları aracılığıyla çocuklara kompost yapımını ve sürdürülebilirliği anlatıyor. Ebru Baybara Demir’in doğa dostu tarım ve temiz gıda mücadelesinden ilham alarak yazılan kitap, sebze ve meyvelerin pazar yerlerinden toprağa kadar olan dönüşüm yolculuğunu keyifli bir hikaye ile sunuyor. Çocuklar, domates, patates, marul, patlıcan ve salatalık gibi kahramanlarla bu hikayeyi okurken, topraktan gelenin yine toprakla buluştuğu kompost sürecini öğreniyor. Böylece 'atık' olarak görülen yiyeceklerin doğaya yeniden kazandırılabileceği farkındalığı kazandırılıyor. Sosyal girişimci ve sosyal gastronomi alanında dünyanın en iyi 10 şefi arasında yer alan şef Ebru Baybara Demir, kitaba dair düşüncelerini şöyle paylaştı; 'Doğa ile uyum içinde yaşamanın en önemli adımlarından biri, ona zarar vermeden, döngüsel bir düzenle üretmek ve tüketmektir. 'Topraktan Toprağa' ile çocuklara bunu anlatmak, onların doğaya olan sevgilerini büyütmek benim için çok değerli. Bu hikaye, doğanın döngüsünü en masum ve umut dolu şekilde anlatıyor.' Çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir yolculuk sürdürülebilir yaşamın temelini 'Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi' kitabı, çocuk edebiyatı alanında sürdürülebilirlik konusuna odaklanan önemli bir boşluğu dolduruyor ve doğanın döngüsel güzelliğini çocuklara öğretmeyi amaçlıyor.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumluluğu ve Yeni Mahalle Sorumluluğu Aktif Gönüllüleri ile birlikte Kitapkolik Lüleburgaz ve Lüleburgaz Belediyesi ile 2. Kitap Fuarında Doğa Masalları Atölyesinde bu özel masalı Lüleburgaz da ki okullarla buluşturdu.
Toplam 750 öğrenci KOMPOST'un ne olduğunu eğlenerek öğrendiler. Ardından kitap fuarını da gezen okullar unutulmaz bir gün yaşadılar.