İsrail'in Gazze'deki 319 gündür süren soykırım saldırılarında "sayılabilen ölü" sayısı 40 bini geçti.  2 milyondan fazla sivili sürekli olarak Gazze Bölgesinin içinde göçe zorlayan ve neredeyse tamamını yaşanmaz hale getiren İsrail'in bu insanlık dışı operasyonuna tepki, boykot olarak karşılık buluyor.

1-975

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Boykot eylemi; İsrail'e destek veren firmaları ekonomik anlamda hedef alıyor. Boykot; Türkiye'de zaman zaman gündeme gelse de beklendiği etkiyi göstermedi fakat dünya genelinde uygulanan boykotun büyük firmaları sarsması dikkat çekti.

Boykota ses veren şehirlerden biri de Kırklareli. Kırklareli de geniş bir kitleye hitap eden ve tercih edilen Greenchef; İsrail'e karşı boykot kampanyasına firma bazında destek verenlerden oldu. Amerika'nın en büyük simgelerinden CocaCola'yı menülerinden çıkaran Greenchef; yerine ColaTurka'yı koydu. Bu hareketiyle takdir toplayan restoran, müşterilerden övgü alıyor.

1-976

Cola Turka; Yıldız Holding A.Ş. firması tarafından 25 Haziran 2003 tarihinde piyasaya sürülen kola türü gazlı içecek. 2015 yılında ise Cola Turka, Saka ve Çamlıca markaları Japon DyDo DRINCO'ya satıldı.

Editör: Merve Erduğan