Kültür-Sanat

Kırklareli Büyük Sempozyuma Hazırlanıyor

Kırklareli Üniversitesi, Belediye ve Valilik ortaklığında oldukça geniş katılımlı bir sempozyumu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kırklareli Üniversitesi, Belediye ve Valilik ortaklığında oldukça geniş katılımlı bir sempozyumu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

“Kırklareli Sempozyumu Tarih-Dil-Edebiyat-Kültür” isimli program 22-23 Ekim tarihlerinde Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Kayalı Yerleşkesinde, konferans salonunda düzenlenecek.

Alanında uzman isimlerin katılacağı sempozyumda; Prof. Dr. Fethi Gedikli, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Fettahoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Yasak Peran, Arş. Gör. Murat Berk Evren, Doç. Dr. Fehim Kuruloğlu, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, Arş. Gör. Dr. Soner Toktar, Doç. Dr. Hasan Demirhan, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Arpacı, Hasan Çalıkuşu, Öğr. Gör. Yasemin Masaracı - Dr. Öğr. Üyesi Sema Hatun Türker, Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Akgün Ünsal, Doç. Dr. Mehmet Doğan ve daha birçok isim konuşmacı olarak yer alacak.

İki gün sürecek olan ve dolu dolu içeriği ile dikkat çeken etkinlikte; “Kırklareli’nin Yunan İşgalinden Kurtuluşu ve TBMM Hükümeti İdaresine Girmesi”, “Kırklareli Geleneksel Konut Kültürü”, “Kırklareli’nde Spor Kültürünün Doğuşu ve Gelişimi”, “Cumhuriyet Senatosu’nda Kırklareli Senatörleri ve Faaliyetleri”, “Geçmişten Günümüze Bir Sınır Kenti Olarak Kırklareli”, “Kırklareli Müzik Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme”, “20. Yüzyılda Kırklareli Bulgarları”, “Babaeski ve Kofçaz’da Osmanlı Dönemi Mezar Taşları ve Kitabeler”, “Kırklareli’de Basın Hayatı, Gazeteler ve Basın Emekçileri” ve daha pek çok konu başlığı uzman isimlerce enine boyuna konuşulacak.