Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli örgütünde yaşanan istifasını değerlendirdi.


"3 Seçenek"
CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı'nın görevden istifa etmesinin ardından Kırklareli CHP için 3 seçenek olduğunu dile getiren Başkur, "2024 Yerel seçimler öncesi, Belediye Meclis adayları belirleme sırasında; Kırklareli Merkez İlçe yönetimi (Seçimle gelen) ile Belediye Başkan Adayı arasında yaşanan gerilim sonrası Merkez İlçe Başkanı ve yönetimden bazı kişiler istifa ettiler. Sonrasında, yönetim yedeklerden tamamlandı ve kendi içlerinden İlçe Başkanını belirlediler. Bugün itibari ile de Merkez İlçe Başkanı ( kendi özel gerekçeleri nedeniyle) istifasını vermiş durumda. Sayın Başkanımıza seçim döneminde aldığı sorumluluk nedeniyle teşekkür ediyoruz.
Ve şimdi 3 seçenek söz konusu. İlçe yönetimi tümü ile istifa edip ( veya tüzük gereği yeterli istifa) yönetim düşecek. Yerlerine geçici bir yönetim atanacak. Dışarıdan İlçe Başkanı atanacak. Yönetim kendi içinden Başkanını seçecek" dedi.

SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü


"Lütfen Var Olan Yönetimin İç İşleyişine Karışmayın!"
Sürecin daha kötü olmaması için önemli uyarılarda bulunan Başkur yazısında şu ifadelere yer verdi;
"Şimdiden iyi saatte olsunların devrede olduğunu duyuyorum. Ve her kimse onlara sesleniyorum:
Lütfen var olan yönetimin iç işleyişine karışmayın! Eğer şu an bu sorunları yaşıyor isek; en başta kendisinde bu karışma gücünü bulanların bu sonucun oluşmasında temel sorumlulukları vardır. O yüzden bir kenara çekilin ve özeleştirinizi yapın. Yapacağınız her müdahale sorunu içinden çıkılmaz hale getirecektir.
Var olan yönetim, kendi göbek bağını kesebilecek yetkinliktedir. Özgürleştirilmiş bir örgüt yapısı, her sorunda sığınacağımız bir Limandır. Ve Biz yöneticilerimize güvenmek zorundayız düşüncesindeyim. Şimdiden çıkış yolu bulma doğrultusunda yönetici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yolları ve yolumuz açık olsun."
 

Editör: Haber Merkezi