Spor

Kırklareli FBO, Son Çeyrekleri Çok Seviyor

Kırklareli Belediyesi Fen Bilimleri Okulları Kadın Basketbol Takımımız son çeyreklerde gösterdiği başarılı performansla göz dolduruyor.

Kırklareli, pazar günü yine çok çekişmeli bir basketbol maçına ev sahipliği yaptı. Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig 5. hafta mücadelesinde Kırklareli Belediyesi Fen Bilimleri Okulları ile Çankaya Üniversitesi kozlarını paylaştı.

Maçın büyük bölümünü geride oynayan potanın perileri yine son çeyrekte muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Potanın perileri rakibini 80-72 yenerek 5. maçında 4. galibiyetini elde etti.  

3 Oyuncumuz Son Çeyrekte Ön Plana Çıktı

Doniyah Shantell Cliney, Egesu Kurtyemez ve Erdenay Topçu son periyotta çok etkileyici performanslar ortaya koydular.

Özellikle boyalı alanda Egesu Kurtyemez oldukça etkili oynadı. Sırtı dönük hücumlarda rakiplerine büyük üstünlük kuran oyuncumuz maçı 11 sayı, 9 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

Son periyotta öne çıkan bir diğer oyuncumuz ise Erdenay Topçu oldu. Bire bir hücumlar ve penetrelerle son çeyrekte takımını sırtlayan Erdenay Topçu; 12 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 1 blokluk performansıyla göz doldurdu.

Doniyah Shantell Cliney’den Double Double

Ve Doniyah Shantell Cliney. Kırklareli Fen Bilimleri Okulları’nın en skorer oyuncusu bu maçta da kritik anlarda sahneye çıktı. Hem sorumluluk alan hem de takım arkadaşlarını doğru noktalarda topla buluşturan skorer oyuncumuz maçı double double ile tamamladı.

Zorlu maçta rakip potaya 28 sayı bırakan Doniyah Shantell Cliney; 11 ribaunt aldı, 4’te top çaldı.

Ekibimizde aynı zamanda Kardelen Gezgin 12 sayı, Dilara Göçmen ise attığı 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Kardelen Gezgin 5 top çalarak takımına büyük katkı sağladı.

Temsilcimiz takım halinde muazzam bir mücadele ve oyun ortaya koyarak salonu dolduran binlerce taraftarına galibiyet sevinci yaşattı.

“Takımım Son Saniyeye Kadar Mücadelesini Gösteriyor”

Takımımızın Koçu Nejat Deyrin maç sonu yaptığı açıklamada basketbolcularımızı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti. Açıklamasında taraftara da ayrı bir parantez açan Koç Deyrin, “TKBL’de Çankaya Üniversitesi’ne karşı önemli bir galibiyet aldık. Kaybetmeyi istemeyen son saniyeye kadar mücadele eden, maçı yaşayan, sorumluluk alan bir ekip olmak istiyoruz. Bu takımın ligde kalması, belki biraz daha yukarılara oynaması ve devamlılığını sağlamamız şehrimiz için çok önemli. Bugün maçımıza ciddi bir izleyici geldi. Hepsine takımım ve kulübüm adına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.