Sağlık

Kırklareli, Sağlık Alanında Bir İlke İmza Attı

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gözüne yabancı bir cisim saplanma şikayeti ile gelen hastaya, başarılı bir müdahale gerçekleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.

Kırklareli'nde ilk defa yapılan müdahale sonucunda hastanın gözüne saplanan yabancı cisim çıkarılarak bir ilke imza atıldı. Oldukça kritik bir operasyonu gerçekleştiren sağlık personeli, Kırklareli için büyük bir başarının altına imza attı.


Kırklareli'nde Bir İlk
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa, Göz İçi Yabancı Cisim Çıkarma İşlemi Vitrektomi Cerrahisiyle başarılı bir şekilde uygulandı.


Operasyon Başarılı Geçti
Gözü delerek sinir tabakasına saplanan yabancı cisim şikayeti ile acil servise gelen hastaya, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Erol ve Dr. Öğretim Üyesi Fatih Bilgehan Kaplan tarafından retina cerrahisi operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


Göz Sağlığına Dikkat
Gerçekleştirilen başarılı operasyonun haklı gururunu yaşayan Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, "Hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen bu operasyon, göz sağlığımızı korumanın önemini ve özellikle tehlikeli işlerde çalışırken koruyucu ekipman kullanımının göz yaralanmalarını önlemedeki rolünü vurgulamaktadır. Tehlikeli işlerde koruyucu gözlük kullanmayı ve göz sağlığımızı ihmal etmeyelim" ifadelerini kullandı.