15 Temmuz 2024 Pazartesi, Demokrasi ve Millî Birlik Günü programı kapsamında Kırklareli Şehitliği ziyaret edildi. Demircihalil Köyü İmam Hatibi Mustafa Sarıgül Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi, ardından Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş eşliğinde şehitlerimizin ruhuna dua edildi.

I M G 7921
Programda konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, Türk Milleti'nin güçlü karakter sahibi olarak hainlere fırsat vermediğini dile getirerek, “Bunda tam 8 yıl önce bugün milletimizin birlik ve bütünlüğü ile devletimizin bekasına hain bir saldırı yapılmıştı. Hiç şüphesiz FETÖ terör örgütünün yabancı güçlerle planları hayata geçirdiği bu darbe haindir ve Türk Milleti’nin bekasına yönelik kasıttır” sözlerini dile getirdi.

I M G 7930
“Türk Milleti Direndi”
Hain darbe girişimine karşı Türk Milleti’nin korkusuzca direndiğinin altını çizen Ekici, “Türk Milleti daha önce yapmadığı bir asimetrik bir direniş yaptı. Hepimizin bildiği gibi daha önce 27 Mayıs 1960'ta, 12 Mart 1971'de, 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat 1997'de, 27 Nisan 2007'de ülkemizde yine çeşitli darbeler ve muhtıralar olmuştur. Hatta emperyalistler şöyle baktığımız zaman, 1950'de sonra böl parçala yönet taktikleri gereği dünya geneli 450'den fazla darbe gerçekleştirmiştir. Ve bu darbelerin birçoğu maalesef başarıya ulaşmıştı. Bizim de ülkemizde darbeden sonra emperyalist ülkelere bağlılığını bildiren, yada ‘bizim çocuklar başardı’ ifadesini kullanabilen hainler vardı. Ama bu sefer sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk halkı öyle bir direniş gösterdi ki, hainlere karalar bağlattı. Emperyalist ülkeler, ‘Türkiye'de irtibat kuracağımız hainimiz kalmadı’ diye karalar bağladılar” dedi.

I M G 7902
“Milletin İstikbalini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır”
Tarihte elde edilen başarılara değinen Ekici, “Bugün 253 tane şehidimiz var. Çoğu kurşun ile olmak üzere 2 binin üzerinde. Ama sarsılmaz bir gücümüz ve daha önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı direnişin aynısını yaşatan bir milletimiz oldu. Amasya Genelgesi'nin birinci maddesinde de dediği gibi, 'Milletin istiklali ve vatanın bütünlüğü tehlikededir. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” ifadelerini kaydetti.

“Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak” “Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak”


Şehit Mezarlarına Kırmızı Karanfiller Bırakıldı
Konuşmaların ardından Kırklareli Şehitliğinde yer alan şehit mezarları ziyaret edilerek dualar edildi. Şehitlere dua eden eller, kırmızı karanfiller bırakarak Kırklareli’nin şehitlerine olan vefasını gösterdi.
I M G 7946
I M G 7937
I M G 7939
I M G 7920
I M G 7934
I M G 7915
I M G 7917
I M G 7911
I M G 7914
I M G 7906

Editör: Şefik Kenar