Yerel

Kırklareli TSO’dan Rekortmenlere Ödül

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kırklareli’ne Değer Katan İhracatçılar ve Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni” 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 13.30’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde düzenlendi.

Düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Arslancı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Protokolü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Oda Üyeleri katılım sağladı.

Saygı Duruşu’nda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlaya törenin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:

“Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Şüphesiz ki “Son yüzyılda en önemli kazanımımız Cumhuriyet'in ta kendisidir. Bugün bu Cumhuriyet coşkusunu dolu dolu yaşıyorsak, az önce saydığım başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Tabi bu coşkuyu yaşarken bir yanımızda Filistin’de yapılan zulme kayıtsız kalamıyor. Bir an önce barışın sağlanmasını temenni ediyoruz.

Cumhuriyet ile birlikte bu zor coğrafyada Türkiye, bölgesinin güvenli limanı olmayı başarmış bir ülkedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Ekonomik kalkınma; Türkiye’nin özgür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha gönençli Türkiye ülküsünün belkemiğidir.” Bu sözlerin ışığında gururla söyleyebilirim ki güçlü olmamızın en önemli sebebi sizlersiniz. Göreve geldiğimiz 2018 yılında 180 milyon Dolar olan ihracat rakamımızı sizlerle birlikte 2022 yılında 343 milyon Dolar’a yükselttik. Ürettiğiniz için, istihdam ettiğiniz için bu denli ihracat yapabilen bir ile ulaştığımız için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, kardeşliğimizi, birlik bütünlüğümüzü daha çok güçlendirerek, Türkiye Yüzyılı’nda daha çok üretim, istihdam ve ihracatla daha güçlü bir Türkiye'ye ulaşacağız. Milletimizin zafere attığı imzanın adı Cumhuriyet'tir. O yüzden bizim için Cumhuriyet, muhtaç olduğumuz gücü bulduğumuz bitimsiz bir kaynaktır. O yüzden bizim için Cumhuriyet, yeni Türkiye'nin güçlü hedeflerine açılan kapıdır. Dünyanın en pahalı ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız bir bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtip hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’ın açılış konuşmasının ardından, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile Kırklareli Valisi Birol Ekici’de birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, , Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Defterdarı Satılmış Cem Öksüz ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık tarafından; “2021 Yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri”, “2021 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri”, “2021 Yılı İhracat Rekortmenleri” ile“2022 Yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri”, “2022 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri”, “2022 Yılı İhracat Rekortmenleri”ne ödülleri verildi.


2021 Yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri:

1.Yurdaer Ulus (Tarım Ticaret), 2.Fikret Kılıç, 3.Mehmet Coştur, 4.Cezmi Eroğlu adına Gökhan Pabuçcu, 5.Metin Kaya (Akkuş Kaya Otel).

* 2021 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri:

1.Aslanlı Uluslararası Tekstilve Tarım Ürünleri Dış Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Serra Uysal, 2.Asist Alüminyum Profil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Hasan Çokgören, 3.Rags İçecek Pazarlama İthalat, İhracat ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Zavr Pashayev, 4.Adının açıklanmasını istemiyor 5.MBS Dış Ticaret ve İnşaat Limited Şirketi yetkilisi Ebru Ilık, 6.Yüzüak Makine İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Tolga Yüzüak, 7.Ardöksan Döküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Sebahattin Karalar,8.Bimeks Tel Anonim Şirketi 9. Tatsan Helva Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 10.Doğu Gıda ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Samet Doğu.

* 2021 Yılı İhracat Rekortmenleri:

1.LMK Dış Ticaret Liman İşletmeciliği Limited Şirketi yetkilisi Gökhan Tanır,2.MBS Dış Ticaret ve İnşaat Limited Şirketi yetkilisi Ebru Ilık, 3.Salkım Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Burak Can Şansal, 4.Yüzüak Makine İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Tolga Yüzüak,5. Tatsan Helva Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 6.Aslanağa Çiftliği Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Mehmet Gamsız, 7. NBK Nano Kimyasalları İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilis Anıl Akın, 8.Balkanlar Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Alaattin Ersan Şenyiğit, 9. DAK Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Murat Bulu, 10.Süleyman Kırtalma (Kırtalma Ticaret).

* 2022 Yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri:

1.Oğuz Sinan Yanardağ, 2.Turgut Özturan (Özturanlar Mobilya), 3.Uğur Özturan (Özturanlar Mobilya) adına Turgut Özturan, 4.Fikret Kılıç adına Mertcan Kılıç,5. Yurdaer Ulus (Tarım Ticaret),

* 2022 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri:

1.Asist Alüminyum Profil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Hasan Çokgören, 2.Aslanlı Uluslararası Tekstil ve Tarım Ürünleri Dış Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Serra Uysal, 3.Ardöksan Döküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Sebahattin Karalar, 4.Bimeks Tel Anonim Şirketi, 5.LMK Dış Ticaret Liman İşletmeciliği Limited Şirketi yetkilisiGöksu Tanır,6.Yüzüak Makine İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Tolga Yüzüak, 7. Rumeli Hayvancılık Tarım Gıda ve Enerji Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, 8. Adının açıklanmasını istemiyor,9. Tatsan Helva Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 10. Adının açıklanmasını istemiyor.

* 2022 Yılı İhracat Rekortmenleri:

1.TRAKIAN Cement Dış Ticaret Anonim Şirketi yetkilileriGökhan Tanır ile Soner Ilık,2.Stoff Tekstil Dan. Dış Tic. Ltd. Şti.,3.Maya Family Pet Ürünleri Anonim Şirketi yetkilisi Ferdi Akan, 4.Yüzüak Makine İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Tolga Yüzüak,5. Tatsan Helva Sanayi Ticaret Limited Şirketi,6.Aslanağa Çiftliği Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Mehmet Gamsız, 7.Poyraz Ağır Vasıta ve Motorlu Araçlar Servis Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Hilmi Abdullah Ertingü, 8.MBS Dış Ticaret ve İnşaat Limited Şirketi yetkilisi Ebru Ilık, 9.Agroberk Gıda Ürünleri Anonim Şirketi yetkilisi Nabi Kırmızı, 10.Kosmos Metal İmalat Anonim Şirketi yetkilisi Mehmet Dombaycı. (Ferdi Kurtbayram)