Yerel

Kırklareli Valiliği’nin Canlı Hafızası; Alaeddin İkican Emekli Oldu

Kırklareli Valiliği İdare ve Denetim Müdürü Alaeddin İkican görevinden emekliye ayrılması dolayısıyla son kez mesai arkadaşlarına seslendi.

Loading...

Kırklareli’nin tanınmış simalarından, Valilik çatısı altında uzun zamandır, önce İl Mahalli İdareler daha sonra ise İdare ve Denetim Müdürü olarak görev yapan, başta mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere her kesim tarafından sevilip, sayılan, sanata ve şiire olan tutkusuyla öne çıkan Alaeddin İkican 9 Ekim 2024 tarihi itibariyle görevinden emekliye ayrıldı.

İkican’ın ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürü görevine vekâleten Şef Belma Arslantaş atandı.  

Bir süreden beri bu kapsamda ziyaretler gerçekleştiren ve kendisine gelen konukları ağırlayan İkican, en son mesai arkadaşlarına hitaben şu ifadelere yer verdi;

"Değerli mesai arkadaşlarım;

Bugün, uzun bir yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyoruz. 1981 yılında başladığım memuriyet hayatımda, sizlerle birlikte çalışmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadım. İl Özel İdaresi’nde başlayan bu yolculuk, 1984 yılında şeflik, 1987 yılında kontrolörlük ve 1990 yılından itibaren müdürlük görevleriyle devam etti. 1990’dan 2018 yılına kadar Kırklareli Valiliği’nde ilk ve son İl Mahalli İdareler Müdürü olarak 2018 yılından bugüne kadar da İdare ve Denetim Müdürü olarak sizlerle 34 yıl boyunca Müdür olarak görev yaptım. Bu süreçte birlikte başardığımız projeler, üstesinden geldiğimiz zorluklar ve elde ettiğimiz başarılar, benim için her zaman birer gurur kaynağı olmuştur. Sizlerle birlikte çalışmak, üretmek ve halkımıza hizmet etmek benim için her zaman büyük bir onur oldu. Bugün, bu kutsal göreve veda ederken, her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Çalışma arkadaşlarım, dostlarım ve tüm mesai arkadaşlarım, sizlerin desteği ve işbirliği olmadan bu başarıları elde etmek mümkün olmazdı. Çalışmayı ve üretmeyi seven biriyim. Bu nedenle, emeklilik döneminde de aktif olmayı ve faydalı işler yapmayı planlıyorum. Hayatımda her zaman önemli bir yere sahip olan ailem, iki kızım ve iki torunum ile daha fazla zaman geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Değerli dostlar, bu kurumda geçirdiğim yıllar boyunca edindiğim dostluklar ve anılar benim için çok kıymetli. Her zaman birbirimize destek olduk, zorlukların üstesinden birlikte geldik. Mutluluklarımıza ve hüzünlü ortaklarımıza ortak olduk. Kızlarımın düğününde anne ve babamın cenazesinde yanımda sizler vardınız beraber ağladık beraber güldük Bugün burada, bu vedayı gerçekleştirirken, sizlerden ayrılmanın hüznünü yaşasam da, bu anıların ve dostlukların kalbimde sonsuza dek yaşayacağını biliyorum. Her birinize, bugüne kadar gösterdiğiniz destek, işbirliği ve dostluk için teşekkür ediyorum. Yeni bir döneme adım atarken, sizlere de başarılar ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun.

Seven unutmaz, unutansa sevmemiştir. Eğer sevip de unutmuşsa sevmesini bilmemiştir. Kül olmuş ateş yanar mı? Buz tutmuş su akar mı? Unutulmayan sevgi, yanan ateş, buz tutmayan su gibi dostluğumuzun baki kalması dileğiyle…

Zaman zaman birbirimize geçen haklarımızın helal edilmesi ve her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyor, her birinizin bundan sonra tüm sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı mutluluk ve huzur içerisinde başarılarla dolu bir yaşam sürmenizi diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Allah'a emanet olun."

Aynı zamanda KIRKSEDER Başkanı olarak görev yapan Alaeddin İkican veda duygularını bir şiirle dile getirmek istedi;

VARDIR

Her seyin bir ilki bir sonu u

sonu olmayan baki dostluk vardır

Alın şu gönlümü size feda olsun

Mutlaka koyacak bir yeriniz vardır

Devlet adına bazen kırdık kırıldık

Hep birlikte ara sıra güldük ağladık

Zaman geldi diyar diyar yer gezdik.

Sizde de iz bırakan bir anımız vardır

Artık zaman geldi dostlar size elveda

Görev bitse de bilin beni yanınızda

Allah can sağlığı verdiği sürece

Alo diyecek bir telefonunuz vardır

Birbirimize hak geçmedi demeyin

Helal dışında lokma sakın ha yemeyin

Hakkım varsa size kat kat helal olsun

Hakkınızın helalliğine bir talebimiz vardır

Sevgi saygı dostluk düsturunuz olsun

Zor görevdesiniz vicdan hakla dolsun

Hak vicdan yasa gereği iş yaparsanız

Yardımcı olacak bir Allah'ımız vardır

Alâeddin İKİCAN

Kırklareli Valiliği Emekli İdare ve Denetim Müdürü