Gösterilerin, konuşmaların yapıldığı programda yeni eğitim öğretim yılının ilk ders yılını Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun öğrenciler ile birlikte çaldı.

I M G 0615~1
Kırklareli'ni eğitim alanında önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, programda yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak değişikleri de ifade etti. Özefsun konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi;

I M G 0646~1
(Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun)

"Eğitimde İleri Doğru Yürümeye Bu Dönem de Devam Edeceğiz"
"Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, sayın bakanımızın ve sayın valimizin himayelerinde, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek okul öncesinden orta öğretime kadar her kademedeki okullarımızın ve kurumlarımızın fiziki şartlarını, eğitim kalitesini daha da yükseltmeye, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine destek sunmaya ve ilimizi ileriye taşıyacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeye bu dönemde de devam edeceğiz."

I M G 0629~1
"İhtiyacı Karşılama Amacındadır"
"Bu eğitim öğretim yılına müfredatımızda bir değişiklik ile başlıyoruz. Erdemli ve yetkin insan yetiştirmek için hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf, orta öğretim hazırlık ve dokuzuncu sınıflarda başlamak üzere kademeli bir şekilde uygulanacaktır. Geldiği medeniyetlerin özelliğini taşıyan, mirasını bilen, aklı selim, zevki selim ve kalbi selim gençler yetiştirmek müfredatımızın temek yaklaşımıdır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli milletimin köklü tarihini, kültürünü, değerlerini, geçmişten gelen birikimini merkeze alan bir bakış açısı ile hazırlanmıştır. Uluslararası standartlar gözetilerek günümüz dünyasının ileri bilim ve teknolojiye duyduğu ihtiyacı karşılama amacındadır."

I M G 0635~1
"Uzun Soluklu Bir Maratona Başlıyoruz"
"Eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak adına fedakarca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Şüphe yoktur ki, yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek. Geleceğimizin teminatı genler sizlerin eseri olacaktır. Hep beraber uzun soluklu bir maratona başlıyoruz. Özveri ve azimle, öğrencilerimizin başarıların rehberlik edeceğinize yürekten inanıyorum. Başöğretmenimizin de ifade ettiği gibi, 'Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkarı sizler olduğunu biliyoruz.'"

I M G 0683~1
"Başarılı Olmanızı Diliyorum"
"Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızın, sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle beraber, el ele omuz omuza hep beraber çocuklarımızı hayata hazırlayacağız. Ve sevgili öğrenciler, sizlerin de gözünde okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltıyı görüyor bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul sizin ikinci eviniz öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde çok başarılı olmanızı diliyorum."

I M G 0693~1
"Heyecanınızı Tüm Kalbimle Paylaşıyorum"
"Bugün ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte; öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları yeni eğiti öğretim dönemine başlamanın sevincini ve heyecanı yaşıyor. Ben de sizlerin bu heyecanını tüm kalbimle paylaşıyor, Bu sevincin bütün eğitim yılı boyunca sürmesini diliyorum. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Bugün çocuklarımızın gelecekte başarılı bir insan olmasına çok önemli katkılar sağlayacak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, ileri milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart eğitimdir."

I M G 0703~1
"Kızına Başarılar Diledi"
Yeni eğitim öğretim yılında ders başı yapan kızına da başarılar dileyen Özefsun, "Bana her zaman destek olan ve çok sevdiğim kızım Deniz Özefsun'a başarılar diliyorum" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut programda yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri dile getirdi;

I M G 0656~1
(Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut)

Narin'i Unutmadı
"Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın hiçbirimize. Ama hayata devam ediyor bir şekilde. Bir taraftan acı bir tarafta sevinç hüzün. Ben inanıyorum ki millet olarak, acıları paylaştığımız gibi sevinçleri de birbirimize sarılara çoğaltabiliriz. Acıları da sarılarak azaltabiliriz. En çok ihtiyaç duyduğumuz unsur, eğitim. Bugün dünya genelinde baktığımızda Finlandiya eğitim sistemi konuşulur. Ama kimse unutmasın ki Finlandiya'nın toplum nüfusu 5 buçuk milyondur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bugün 20 milyon kardeşimiz eğitim öğretim hayatına başlıyor. Dolayısıyla bazı şeyleri karşılaştırırken biz millet olarak neleri başarmaya çalışıyoruz. Bunların da idrak edilmesi gerektiğine inanıyorum."


"Çocuklarınızla Nitelikli Zaman Geçirin"
"Okullarımız, öğretmenlerimiz baş tacı. Değerli velilerimiz, nacizhane her eğitim evde başlar. Bunu ad asla ihmal etmeyelim. Öğrencilerimizle, çocuklarımızla geçireceğimiz günlük bir saatlik nitelikli vakit onların geleceğine en büyük dokunuştur. Çok özverilisiniz, burada olmanızdan anlıyoruz. Ama unutmayın ki çocuklarınızla günlük bir saatlik nitelikli vakit geçirmek okulda alınacak eğitimden çok daha fazla yarar sağlayacak."

Kırklareli Valisi Birol Ekici, eğitimde ezberci sistemin yerine uygulanacak yeni sistemlerden söz ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

I M G 0672~1
"Dünya ile Rekabet Edebilen Eğitim"
"2024-2025 Eğitim Öğretim yılının milletimize, şehrimize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yıl Milli Eğitim'de iki konu çalışıldı ve öne çıkıyor. Bir defa Milli Eğitim Müdürümüzün de söylediği gibi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaya geçiliyor. Bununla birlikte yıllardır söylediğimiz eğitim öğretimin içeriğin basitleştirilmesi, hafifletilmesi konusunda yeni bir uygulama başlatılıyor. Öğrencilerimizi ezberden uzaklaştıracak, pratiğe dayalı ve istihdam edilmelerini sağlayacak bir eğitim öğretim modeline geliyor. Bu çok gerekli. 20. yüzyılda çocuklarımızın dünya ile rekabet edebilir eğitim öğretim görebilmesi, eğitim öğretimin güncel tutulması ve çağdaş hale getirilmesiyle mümkün oluyor.
İkinci konu ise; bu yıl sayın Cumhurbaşkanımız tarafından mesleki ve teknik eğitim politikası kabul edildi. Bununla da çocuklarımızın istihdam edilmelerini garanti altın alıyoruz."

Kırklareli Üniversitesi'nin Güvenliği Ele Alındı Kırklareli Üniversitesi'nin Güvenliği Ele Alındı


52 Bin 360 Öğrenci Ders Başı Yaptı
"Bu yıl 52 bin 360 öğrenci ve 4 bin 71 öğretmen, Türkiye'de 20 milyon öğrenci 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Çok büyük bir eğitim öğretim ordusuyuz.
Çocuklarımız teknolojiye çok kolay ulaşıyorlar. Bu eğitim öğretimde dünyanın pek çok ülkesinden önde geldiğimizi gösteriyor. Bu başarıda öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'Öğretmenler eni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyor. Yeni nesil sizlerin eseri olacak. Yeni nesil Türkiye'yi daha ileri taşıyacak. Türkiye Yüzyılının gereklerini yerine getirerek; sanatta, sporda, bilimde üstün başarılar getirecek öğrencilerimizi öğretmenlerimiz yetiştirecek."

I M G 0712~1
Programın ardından; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun öğrenciler ile birlikte ile ders zilini çaldı ve öğrenciler sınıflarını doldurdu.

Editör: Şefik Kenar