Kırklareli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Öztürk ve Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ufuk Doğan konuşma gerçekleştirdi.

I M G 4223

Kırklareli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin de katılım gösterdiği programda; sivil toplumun önemi, afetlerde yapılması gerekenler gibi konular ele alındı.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programın sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

I M G 4215

“Afetlerle Etkin Mücadele”

KLÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Öztürk; sivil toplumda uyumun ve tanımanın önemli olduğunu vurguladı. Afetlerle Mücadelede Sivil Toplumun Rolü konusunda konuşan Öztürk, “Birbirini tanıyan, bilen ve güvenen insanların bir araya gelip belli bir alanda çalışması önemlidir. Çünkü o ortamlar, gergin ortamlardır. Fiziksel olarak şartlar çok olumsuz olabilir. Birbirini tanımayan insanların; birbirine kızması, kırılması daha kolaydır. Uzun süre bir arada çalışan ekibin, uyum yeteneği de o kadar yüksek olacaktır. Küçük uyumsuzluklardan ve anlaşmazlıklardan sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı küçük ölçekli sivil toplum kuruluşlarının bünyesindeki yapılanmalar sayesinde arama kurtarma faaliyetleri çok daha etkin yürütülür” sözlerini dile getirdi.

I M G 4216

Mahallelerde "Temizlik Seferberliği" Başlatıldı Mahallelerde "Temizlik Seferberliği" Başlatıldı

“Afetlere Hazırlıklı Olabiliriz”

Afet Farkındalık Eğitimi ve Gönüllülük Projesi hakkında konuşan Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ufuk Doğan, katılımcıları gönüllü olmaya davet etti. Afet ve toplumsal konuların bir arada ele alınması gerektiğini dile getiren Doğan, etkinlikte yer alan katılımcılar ile tehlike avı gerçekleştirdi. Bu kapsamda; afet anında tehlike oluşturabilecek eşyalar tespit edildi. Hazırlıklı olmanın önemine değinen Doğan; daha önce gerçekleşen afetlerden edinilen tecrübelerini anlattı. Kolon kesmenin, hayati sonuçlara sebep olduğunu vurgulayan Doğan, AFAD gönüllüsü olmak için davette bulundu. Doğan, “Afetlere hazırlıklı olabiliriz. Genel hazırlık aşamasında ilk yapmamız gereken şey; oturduğumuz binanın, depreme karşı dayanıklı olup olmadığını bilmek. Bireysel anlamda hazırlık için; deprem çantası hazırlamak, eşyaların duvara sabitlenmesi gibi durumlar söz konusu” dedi. Gönüllü olmanın önemine değinen Doğan, “AFAD gönüllüsü olmak isteyenler, e-devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilir. Online olarak katılacakları eğitimlerin ardından, uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyoruz” sözlerini ifade etti.

I M G 4229

I M G 4227


I M G 4243

I M G 4241

I M G 4237

Editör: Şefik Kenar