Yerel

Kırklareli'nde Ayçiçek Taarruzu

İlimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımızın Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem ile Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Veysi Yurtkulu tarafından ziyaret edildi.

Yapılan ziyarette; Genel Müdür Erdem ve Daire Başkanı Yurtkulu'na, İl Müdürü Gökhan Karaca, Tarsim Bölge Müdürü Hamit Çönte, İlçe ve Şube Müdürleri eşlik etti. 
Ziyaretine ilk olarak tarım işletmesiyle başlayan Genel Müdür Uğur Erdem, burada Tarımsal Üretimin Planlanması ve Sözleşmeli Üretim konu başlıkları altında ilimizle ilgili değerlendirmeler yaptı. İşletmenin üretim kapasitesiyle ilgili genel bilgileri alan Erdem, yaptığı tavsiyelerle birlikte buradaki ziyaretini tamamladı.
Daha sonra Ulukonak köyünde ilimiz için özel öneme sahip Ayçiçek alanlarını ziyaret eden Erdem, üreticilerle beraber son iki yılda ciddi şekilde etkisini gösteren yüksek sıcaklık ve kuraklıkla alakalı oluşan verim kayıplarına neden olan durumu değerlendirdi.


İnece beldesinde üreticilerle bir araya gelen Erdem, burada üreticilerin taleplerini ve bakanlık tarafından uygulanacak olan politikaları değerlendirdi. Ayçiçeği üreticisini desteklemek amacıyla ithalat kontenjanlarında yapılan düzenleme ve 2024 yılı için ödenecek olan farklar hakkında bilgi verdi. 2024 yılı Eylül ayından itibaren bakanlık tarafından tarafından uygulanmaya başlayacak olan Tarımsal Üretimin Planlanması hakkında da bilgilendirme yaptı.


 Daha sonra jeotermal seraya yaptığı ziyarette Erdem, Kırklareli ilinin gelecekte sera konusunda çok iyi bir noktaya geleceğini, İstanbul gibi bir metropole komşu olmasından dolayı bu yönde bir çok yatırıma açık olan bölge olduğunu vurguladı. 


 Babaeski Erikyurdu köyünde üreticilere ziyarette bulunup, onların sorularını yanıtlayan Erdem, buradan Lüleburgaz'dan geçerken İlçe Müdürlüğünü ziyaret etti. Akabinde Büyükkarştıran köyünde Yerli ve Milli Hibrit Ayçiçek Tohumlarının kullanılarak ekimi yapılan ve hasat zamanı yaklaşan tarlamıza ziyarette bulunan Erdem, gerekli incelemeleri yaparak, ilimize yaptığı ziyareti sonlandırdı.