Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa Retina Dekolmanı cerrahileri yapılmaya başlandı.
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve yeni başlayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Bilgehan Kaplan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Erol tarafından Retina Dekolmanı cerrahisi gerçekleştirildi. Mikrocerrahi yöntemlerle yapılan bu cerrahi başarıyla tamamlandı ve hasta taburcu edildi.
Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
"Retina Dekolmanı Nedir?"
"Retina dekolmanı, gözün arkasındaki retina tabakasının (görme zarının) yerinden ayrılması durumudur. Bu durum, hızlı ve doğru bir şekilde tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına yol açabilmektedir."
"Belirtiler Nelerdir?"
"Ani ışık çakmaları, Görüş alanında perde veya gölge hissi, Yukardaki bulgulara eşlik eden ani ve çok sayıda uçuşan cisimler (uçuşan sinekler), Tedavi ve Müdahale Retina dekolmanı, acil tıbbi müdahale gerektiren bir durumdur. Tedavi yöntemleri arasında hafif durumlarda lazer tedavisi, ilerlemiş durumlarda ise cerrahi müdahale bulunmaktadır.
Erken Teşhis Önemlidir Belirtileri fark ettiğiniz anda vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurun. Erken teşhis ve tedavi, görme kaybını önlemede hayati önem taşır."