Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nce "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eğitimi" gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında İl Halk Kütüphanesi, İŞKUR ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine yönelik kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başvuru mekanizmaları, müdürlüğün sunduğu hizmet modelleri, KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtıldı ve 6284 sayılı Kanun hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

6B4Be960 9D8D 4B4D 9848 Cc478071Ee20

Amacın farkındalık sağlamak olduğu eğitimlerle alakalı yayınlanan yazılı açıklamada; “Bu eğitimle, farklı kurumlarda görev yapan personelin kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilikler konusunda bilinçlendirilmesi ve bu konularda etkin bir şekilde müdahalede bulunabilmeleri amaçlandı. Eğitimin sonunda katılımcılar, KADES uygulamasının detayları hakkında bilgilendirildi ve uygulamayı nasıl kullanabilecekleri konusunda yönlendirildi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz, düzenlediği eğitimlerle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflemektedir” ifadeleri kullanıldı.

“Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak” “Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak”

0A596Bf4 7039 4Fbf A3E3 1B7D925Bc4D2

Muhabir: Volkan Abuy