Kırklareli Üniversitesi bu yıl yüzde 99,8’lik doluluk oranıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileri ağırlayacak. Geçmiş yıllardan da ilimize gelen öğrencileri de eklediğimizde Kırklareli bu yıl onbinlerce öğrenciye ev sahipliği yapacak.

Öğrencilerin dersler başlamadan önce ilk düşündükleri ise nerede konaklayacakları. Kırklareli özellikle son yıllarda artan kira oranlarıyla dikkat çekiyor. Bu haberimizde Kırklareli’ndeki kiralık evleri ve şartlarını sizlerle paylaşacağız.

Thumbs B C 281C41A3679Ae771724Ffd85F59De87D

Kırklareli’nde eşyalı 1+0 yani stüdyo daireler 10 bin liradan başlıyor. Bazı dairelerde ev kirasının içerisinde elektrik, ısınma, su ve internet giderleri de bulunuyor. Bu daireler ise 12 bin 500 Liradan başlıyor. Yine aynı şekilde 1+1 aboneliklerin içerisinde olduğu eşyalı dairelerin fiyatları 15-16 bin Lira bandında değişiyor. Bu evler genel olarak üniversite yolu üzerinde “öğrenci konseptli” siteler oluyor.

Eşyalı Daire Tercih Sebebi

Öğrenciler için eşya bulma ve ilerleyen yıllarda taşınma işlemlerinin olması dolayısıyla ilk tercih eşyalı daireler. Aynı zamanda ilanlarda sıklıkla karşılaşılan bir ibare ise “kız öğrenciye” kiralık daire olarak göze çarpıyor. Özellikle aile apartmanları daireleri erkek öğrencilere değil kız öğrencilere kiraya verilmek isteniyor.

Kirklareli̇ Vi̇layet Meydani2

Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

2+1 ve 3+1 Bir Fiyatları Uçuyor

1+0 ve 1+1 daireler tek başına kalmak isteyen öğrenciler için uygunken birden çok arkadaş birleşip bir ev tutmak istediklerinde fiyat kişi başına daha uyguna geliyor. Şu an Kırklareli’nde 2+1 dairelerin fiyatları ise 13 bin liradan başlayıp, 22 bin liraya kadar artıyor. En lüks 2+1 dairenin fiyatı ise 27 bin lira.

3+1 daireler ise 22 bin liradan başlayıp, 35 bin liraya kadar devam ediyor.

Fiyatların yüksekliği aileleri ve öğrencileri oldukça düşündürürken, Kırklareli’nde eve çıkmak üniversite öğrencileri için bir hayli zor görünüyor.

Muhabir: Volkan Abuy