Kırklareli’nde Cuma günü “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Kırklareli Vali Yardımcısı Tanju Çanakçıoğlu, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Aslı Karakahya, kurum personelleri ve koruyucu ailelerin katılımıyla ilk olarak kortej yürüyüşü düzenlendi. Saat 16.00’da Şevket Dingiloğlu Parkı’nda  başlayan yürüyüş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde noktalandı.

1-857

Programın devamında çocuklar tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi gezildi. Akabinde müdürlük bahçesinde şenlik programına geçildi. Program İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın açılış konuşması ile başladı.

Müdür Özbaş konuşmasında koruyucu aile olmanın öneminden bahsetti. Kırklareli’nde koruyucu aile sayısını artırmak için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Müdür Özbaş, ilimizdeki özel ve resmi kurumlara giderek koruyucu aile ile ilgili bilinmesi gerekenleri paylaştıklarını ve paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

2-431

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ilimizde 37 koruyucu ailede 47 çocuğun bulunduğunu ifade etti.

Toprak Yollar Asfalt Oluyor Toprak Yollar Asfalt Oluyor

7-15

Ardından söz alan Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu, Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak koruyucu ailelerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

4-96

Son olarak Kırklareli Vali Yardımcısı Tanju Çanakçıoğlu konuştu. Koruyucu ailelerin çok önemli bir görevi üstlendiğini vurgulayan Çanakçıoğlu, “Sizlerin koruyucu Aile Gününü kutluyorum. Sizler bu görevi üstlenerek toplumsal düzene çok önemli katkılar sunuyorsunuz. Evlatlarımıza ve koruyucu ailelerimize sağlık ve huzur dolu ömürler diliyorum. “ dedi.

8-15

Konuşmaların ardından ailelere koruyucu aile tebrik kartları verildi. Program şenlik ile devam etti.

9-3

Editör: Haber Merkezi