Yerel

Kırklareli'nde Meclis Üyelerinin Yerini Çocuklar Aldı

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında lise öğrencileri ile bir araya geldi. Belediye Meclisi'nde gerçekleşen programda, Meclis Üyelerinin yerini bu sefer çocuklar aldı.

Gençler; yerel yönetimler, yerel demokrasi ve katılımcı demokrasi noktalarında bilgilendirme yapmak için gerçekleştirilen programda mecliste koltukları doldurdu. Kırklareli Belediye Meclisi'nde Yerel Topluluklar: Demokratik Dayanıklılığı Ön Plana Çıkarmak konulu etkinlikte gençlerle buluşan Başkan Bulut, "Sevgili öğrencilerimizin hayatlarını şekillendirecek YKS sürecine ve bu süreçte dikkat etmeleri gereken hususlara da değindiğimiz sıcak sohbetimizden sonra, kendilerine yerel yönetimlerin işleyişi, vatandaşların demokratik süreçlere nasıl dahil olabileceği ve toplumun sorunlarına çözüm üretmede katılımcı demokrasinin önemi konuları da ilgili personelimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı" sözlerini dile getirdi.


"Gençlerimize İlham Vereceğine İnanıyorum"
Gençlerin toplumsal sorunlara dair duyarlılığının arttırılmasının önemli olduğunu belirten Bulut, "Bu tür etkinliklerin, gençlerin toplumsal sorunlara duyarlılığını artırarak demokratik bilinçlerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bu buluşmanın, gençlerimize ilham vereceğine inanıyorum" dedi.