Toplam altı sanatçı, on üç çalışmanın  yer aldığı sergide, Kırklareli’nde sanat üretimlerini sürdüren sanatçılar Aslıhan Arslanoğlu, Yasemin Çerkez, Yasemen Sayılgan ve Edirne Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar M.Y.O akademisyen ve sanatçıları Duygu Erkan, Ş. Gürkan Uzunköprü, Ceren Baykan oldu.

Ea70A661 Ac9E 45C9 Ae11 89E445D42298

TEKİRDAĞ; Katil Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi TEKİRDAĞ; Katil Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi

“Mucizevi Bir Malzeme”

Aslıhan Arslanoğlu’na serginin detaylarını ve oluşum sürecini sorduk. Arslanoğlu, “Bu serginin oluşturucu küratörü ve aynı zamanda sanatçılarından biri olarak yer aldım. Toprağı, sanatçının zihninde tasarladıklarını gerçekleştirmek için kullandığı mucizevi bir malzeme olarak görüyorum. Sergide figüratif olarak yer alan, özgür kuşların ve özgür ağaçların sergimize adını veren toprak temasıyla birebir örtüştüğünü düşünüyorum. Kendim de yaptığım çalışmalarda ağaç ve kuş figürünü ön plana çıkarttığım birtakım imgelere yer verdim. Yine toprakla şekillendirdiğimiz seramik çalışmalarımız sergide yer aldı” sözlerini dile getirdi.

Fbbced8A Cb13 4E40 8847 Eef0D85442Fd

“Farklı Tür ve Teknikler Bir Araya Geldi”

Sergi içeriği ile ilgili bilgi veren Arslanoğlu, “Toprak Temalı sergimizde farklı tür ve teknikleri bir araya getirmeye özen gösterdik. Dijital illüstrasyonların fine art baskı yöntemiyle üretilmiş örneklerinden, geleneksel baskı yöntemlerine kadar geçmişten günümüze gelen farklı üretim yöntemlerinin örneklerinin de yer aldığı sergide, seramik heykelcikler, tabaklar, rölyef panolar, akrilik tuval çalışmaları gibi birçok farklı çalışma yer aldı. Üç gün süren sergimiz farklı yaş ve meslek grubu insan tarafından yoğun ilgi buldu. Ziyaretçilerimiz şehrimizde daha uzun sürecek çeşitli sergi organizasyonlarının devam etmesini istediklerini dile getirdiler” dedi.

A38F461E Aea1 42B4 Ab89 5Eb40B703Bcf

“Teşekkürler”

Serginin oluşumunda emeği geçenleri de unutmayan Arslanoğlu, “Sergimize sağlamış oldukları katılımlar ve desteklerinden dolayı Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Derya Bulut’a, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Sayın Yasemin Açık Ertaş’a, göstermiş oldukları nezaket, güler yüz ve destekleyici tavırlarından dolayı Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Birimine, Ali Rıza Bey Kültür Evi Müdürü Sayın Tahsin Aldemir ve Kültür evi çalışanlarına çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

52E320B0 F7Ca 45Ab B995 Db8Ce9307D3C


I M G 1281


I M G 1286

I M G 1280


I M G 1277

Editör: Şefik Kenar