Sokakta yemek yiyemediği ve anormal sesler çıkarmasından şüphelenen bir vatandaş, Kırklareli Belediyesi ekiplerine ihbarda bulunarak durumu iletti. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, sokak kedisini bularak muayene etti.

Habibe Çetin Vefat Etti Habibe Çetin Vefat Etti

F4Ff6Da2 Ce6D 4Dab 8629 F56Ba79675D6

Ağzına pisi pisi otu kaçtığını tespit eden ekipler, hızlı bir şekilde tedavi sürecini başlattı.
Ölümle sonuçlanabilecek bir durum olduğunu ifade eden Kırklareli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Aynur Gülhane, "Vatandaş ihbarıyla gelen yemek yiyemeyen kedi ihbar üzerine bakımevimize alındı ve ağzından pisipisi otları çıkarıldı. Özellikle yaz mevsiminde hayvanların göz, kulak, ağız ve ayaklarına batıp ilerleyerek enfeksiyon oluşturan bu, ot hayvan sağlığını olumsuz etkiliyor. Basit bir dikkat ve küçük bir kontrolle hayvanlarımızı hasta edebilen bazen ölümle sonuçlanan durumlar önlenmiş oluyor" sözlerini dile getirdi.

Aa97F958 A6E3 4B83 959E 600D147E7Cf2
Otun yapısından dolayı, müdahale edilmediği takdirde sürekli ilerlediğini belirten Veteriner Hekim Gülhane, kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde iyileşesi için gözetim altında tutulduğunu belirtti.

I M G 8109

Editör: Şefik Kenar