Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Kırklareli’nde TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, bugün hizmete başlıyor.

TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, artık ilimizde de vatandaşlara hizmet verecek.

2020 yılında faaliyetlerine başlayan merkez artık Kırklareli’nde de var. Özellikle dava süreçlerinin uzaması dolayısıyla tercih edilen arabuluculuk ve uyuşmazlık kavramları bu proje ile çok daha çabuk halledilebiliyor.

2-472

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanlığının düzenlediği bilgilendirme toplantısında Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBBUYUM) Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, merkezin faaliyet alanları ve nasıl bir sistemi olacağını anlattı.

Programa; Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, iş insanları ve kurum müdürleri katıldı.

Mahkemede Vakit Harcanmayacak

İlk olarak Başkan Turhan Altıntel kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Merkezin Türkiye çapında 96 tane olduğunu söyleyen Altıntel, Ticaret Borsasının Binasında ayrılacak odalarda uzman ekipler tarafından vatandaşlara hizmet verileceğini söyledi. Ne gibi bir uyuşmazlık olursa bu konuda yardımcı olunacağının altını çizen Altıntel, bu sistem ile Kırklareli’ndeki vatandaşların mahkemelerde uzun zaman harcamadan çözüme ulaşabileceğini belirtti.

1-938

Kazan-Kazan Durumu Olacak

Altıntel’in konuşmasının ardından Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBBUYUM) Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Merkezin kurulma amacı ve ne gibi hizmetler verdiği ile alakalı detaylı bilgiler aktaran Yüksel, bu merkez ile bir problemin kazan-kazan yöntemi ile sonuca ulaştırıldığını vurguladı. Mahkemelerde milyonlarca dosya olduğunu ve davaların yıllarca mahkemede devam ettiğinin altını çizdi ve bu yöntemle çözüme ulaşmanın önemini anlattı. Arabuluculuk yöntemleriyle mağduriyetlerin de azaldığını ifade eden Yüksel, bu proje için Türk yazılımcıların önemli uygulamalar gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi. Bir vatandaşın uyuşmazlık konusunu TOBBUYUM’a getirdikten sonra yüzde yüz sorumluluk ile çalıştığını belirten Yüksel, ücret tarifesinin ise özel hukuk kurumlarının yanında çok küçük miktarlar kaldığını dile getirdi.

I M G 20240731 173004

Bilgilendirme toplantısı Genel Müdür Yüksel’in soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Muhabir: Volkan Abuy