Yerel

Kırklareli'nde Yüzlerce Kişi Tek Ses Oldu

Kırklareli'nde son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine tepki için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşların katıldığı programda; kadına şiddet lanetlendi.
Dinginoğlu Parkı'nda toplanan öğrenciler burada basın açıklaması yaparak, kadına şiddetin sona ermesini ve gerekli cezaların uygulanmasını talep etti. Kadın Meclisleri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Tomris Gizem Doğan ve Dilan Acun açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi.


"Geçtiğimiz gün İstanbul'da iki genç kadın Semih Çelik tarafından vahşice öldürüldü. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil. Failin daha önce defalarca İkbal'i tehdit ettiği, İkbal'in şikayetlerinin olduğu ortaya çıktı. Koskoca bir şehrin surlarında bir kadın öldürüldü.


Geçtiğimiz günlerde yine İstanbul'da sokak ortasında bir kadın arkadaşımızın iki erkek tarafından taciz edildiğini ve faillerin serbest bırakıldığını öğrendik. Failler, tepkilerden sonra gözaltına alındı ve tutuklandı.


Biz eylem çağrıları yaptıktan sonra ise Mersin'de Sonay Öztürk'ün birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldüğünü öğrendik.  Kadına ve çocuğa yönelik suçlardan kaydı olan failler, ellerini kollarını sallayarak geziyor. Ve yaşam hakkımızı bile elimizden alabileceğini düşünüyor.
Eylül ayında 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 20 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Raporumuzu yayınladığımız gün 3 kadın daha öldürüldü. Artık toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir halk sağlığı sorunu boyutunda."


Açıklamanın ardından Kırklareli Otogarı yanında bulunan Karagöz Heykeli'ne yürüyen kalabalık burada kadına şiddete tepki gösterdi. Suçların ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Ardından Tren Garı'na yürüyüş gerçekleştirildi. Kadına şiddeti lanetleyen yürüyüşe bin kişiye yakın katılım oldu. Yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi de katılım göstererek destek verdi.