Yerel

Kırklareli’nden Hakkari’ye 16 Günde 8 Bin Kilometre

Motosiklet tutkunu Barış Sezgin, tek başına çıktığı motosiklet turu kapsamında Kırklareli’nden Hakkari’ye kadar 8 bin kilometre yol yaptı.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan ve yıllık iznini fırsat bilerek 16 gün boyunca iki teker üzerinde yol alan Sezgin, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Şırnak güzergahını kullanarak ülkemizin diğer ucundaki Hakkari’ye ulaştı. Tek başına motosiklet kullanmayı seven ve arkadaş çevresi tarafından ‘Solo Barış’ ismi ile bilinen Barış Sezgin, motosiklet rotası boyunca gittiği şehirlerdeki tarihi ve turistik mekanları da gezme imkanı buldu.

Gittiği şehirlerde geceleri kimi zaman çadırda, kimi zaman hotelde,  kimi zaman ise motosiklet kulüpleri veya kendisi gibi motosiklet tutkunlarına misafir olan Barış Sezgin, 15 yıldır motosiklet kullandığını ve bu yıl yaptığı Güneydoğu Anadolu rotası ile Türkiye’de görmediği sadece 7 il merkezinin kaldığını söyledi. Geçen yıl yine yıllık izni döneminde Artvin, Ardahan ve Kars rotasını yaptığını belirten Sezgin, bu yıl gerçekleştirdiği Hakkari’ye kadar uzanan gezisinde Van, Bitlis, Bingöl, Elazığ ve Tunceli üzerinden Kırklareli’ne döndüğünü belirtti.

Oldukça uzun bir rotayı yine motosikleti ile yalnız başına gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Barış Sezgin, önümüzdeki yıllarda bugüne kadar gitme fırsatı bulamadığı 7 il merkezini de gezerek, Türkiye’nin tüm illerini görmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.