24 Temmuz 2024 Çarşamba Günü saat 11:00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Kırklareli Belediye Başkan Yardımcıları Burak Süzülmüş, Kürşad Yamaner ve Sabri Çınar katıldı. İlk 100 günlük süreçte yapılan çalışmaların da dile getirildiği toplantıda, atılacak adımlar ve toplumun ihtiyaçlarını belirlemek için bilgi alışverişinde bulunuldu.

841A754B D86E 433C 9926 Fff4Fe97Bbe7
Kırklareli Belediyesi'nde Katılımcı Dönem Başladı
Kırklareli'nin hak ettiği noktaya varması için her kesimin görüşünü alarak geleceğini şekillendirmek isteyen Kırklareli Belediyesi, kurum ve kuruluş temsilcilerinden görüşlerini aldı. Toplantılar ile her kesimi dinleyeceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcıları, toplantılar ile Kırklareli'nin el ele birlikte güzel günlere varacağını ifade etti.

C3Dd583D 7A0C 41A3 9225 06671Cc43Cbe
 

I M G 8033
"Kırklareli'nin Geleceği Yeşil ve Ferah Olacak"
Yapılması planlanan projelere dair bilgiler veren Yamaner, "0-4 yaş çocuğu olan geliri düşük annelere bedava ulaşım için kart çıkartıyoruz. 
Kısmetse itfaiye, otogar ve şantiye alanımızı, nasip olursa mevcut Atagar'a adı altında yeni otogarımızın yerine taşımayı düşünüyoruz. Mevcut otogar, şantiye ve itfaiyenin olduğu yere de, altına 500-600 araç kapasiteli otopark yapmayı düşünüyoruz. Aynı millet bahçesi statüsünde bir yer düşünüyoruz. Gelecekteki minimum 20-30 yıl içerisinde şehrimize nefes aldıracak bir yer olacağını düşünüyoruz. Hem de otopark sorununu çözmeyi hedefliyoruz" sözlerini dile getirdi.
Kırklareli'nin ilçeleri için de çalışmaktan geri durmadıklarını ifade eden Yamaner, "Bu şehrin evladı olarak siyaseti kenara bırakıp Kırklareli için çalışacağız. Belde belediyelerimizin de hangi partiden olduğuna bakmaksızın yardımına koşuyoruz. Kavaklı Beldemizde, Alpullu Beldemizde olduğu gibi" ifadelerini dile getirdi.

I M G 8049

“Kırklareli’nin Geleceği İçin Katılımcı Bir Yol Seçtik”
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'un selamlarını ileten Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, "Eylül ayındaki mecliste oluşturulan stratejik planı sunacağız. Bu dönem farklı bir yol seçelim dedik. Biraz katılımcılığa daha fazla önem verelim dedik. İç paydaşlarımız ile yapmış olduğumuz anketleri, dış paydaşlarımızla da yol haritamızı çiziyoruz. Anketlere katılan bizlere fikirlerini beyan eden sayısı oldukça fazla. Bu anlamda Kırklarelilere teşekkür ediyorum" ifadelerini dile getirdi.

KIRKLARELİ; “Dur" İhtarına Uymayan Midibüs Evin Duvarına Çarptı! KIRKLARELİ; “Dur" İhtarına Uymayan Midibüs Evin Duvarına Çarptı!

I M G 8030
"Taleplerinizi Dinleyeceğiz"
Toplantı esnasında ve sonrasında da kurum kuruluş temsilcilerinin taleplerinin not alınacağını ifade eden Çınar, "Bu süreç içerisinde, belediye hizmet noktasında kendi üyelerinin hizmet ve talepleri nelerdir diye sizlerden talepleri alacağız" ifadelerini kaydetti.

I M G 8025
Temsilcilerin Talepleri Dinlendi
Kırklareli Belediye Başkanlığı 2025-2029 Stratejik Planı paydaşlar toplantısına katılan kurum kuruluş temsilcilerinin, taleplerini dinleyen başkan yardımcıları not alarak konular hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarına dair gelen sorular, Kırklareli Valiliği nezdinde imzalanan protokolün olduğu hatırlatıldı. Kısırlaştırılma çalışmaların hızlandırılacağı dile belirtildi.

I M G 8058
"Sizler ile Aynı Taraftayız"
Sokak hayvanları ile ilgili talep ve sorular üzerine "Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş, "Benim için hayvan sadece kedi, köpek de değil. Kırklareli'nde beslenmeyen hayvanları da besliyorum. Sokak hayvanları ile ilgili konuda sanki biz onları yok etmek için bekliyor gibi lanse edildi. Ama inanın öyle bir şey yok. Sizler ile aynı taraftayız. Bu güne kadar beni bilen bilir asla böyle bir şeye sıcak bakmadım. Yasa da böyle bir şey demiyor. Tam ayrıntıyı bilmiyoruz tabi ki. Sizler ne kadar mücadele edecekseniz ben de en az o kadar mücadele edeceğim" ifadelerini dile getirdi.

I M G 8073


I M G 8071


I M G 8052


I M G 8067

Editör: Şefik Kenar