Eğitim

Kırklareli’nin Birincisi Boğaziçi Yolcusu

2024 YKS’de Kırklareli İl Birincisi olan Hamza Efe Küçükyılmaz, Boğaziçi Üniversitesini kazandı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Kırklareli’nde birinci olan öğrencinin de hangi üniversiteyi kazandığı belli oldu.

Kırklareli il birincisi ve sayısalda Türkiye 737.’si olmayı başaran Hamza Efe Küçükyılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandı. 2 milyon 819 bin 362 öğrenci arasından 737 olan Kırklareli Fen Lisesi öğrencisi Küçükyılmaz, Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden birinde okuyacak.

Hamza Efe Küçükyılmaz dışında Kırklareli Fen Lisesi 2.si Ayşegül Soypak Kütahya Üniversitesi Tıp Fakültesini, Lise üçüncüsü Beril Küçükgöksel ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.

Kırklareli Fen Lisesinin Başarısı

Öğrencisinin başarısının ardından gazetemize açıklamada bulunan Okul Müdürü Necmi Altıntaş, başarı oranlarının bu yıl gayet iyi olduğunu söyledi. Geçen yıl 2 tıp, 3 tane diş hekimliği olduğunu ifade edem Altıntaş, bu yıl 8 tane tıp, 6 tane diş hekimliği kazananı olduğunun altını çizdi. Müdür Altıntaş, bu bölümlerin yanı sıra 8 mühendislik, 1 veterinerlik, 8 tane de farklı bölümleri kazanan öğrencini bulunduğu dile getirdi.

Tercih yapmayan öğrenciler de olduğunu belirten Altıntaş; “Kırklareli Fen Lisesi öğrencileri başarı odaklı öğrencilerdir. Eğer istediği bölüm ve üniversite olmazsa yeniden dener, bu nedenle bu yıl öğrencilerimizden tercih yapmayanlar da var” dedi.