Kırklareli değerlerini unutmuyor.

3 Eylül Salı günü gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında geçtiğimiz haftalarda yitirdiğimiz, Kırklareli’nin tanınmış eğitimci ve doğa dostu ismi Aydın Karakoç ile Rumeli türkülerinin usta ismi Kırklarelili hemşerimiz Faruk Yılmaz onurlandırıldı.

Meclise sunulan önerge ile Kırklareli Kent Konseyi Kurucu Başkanı, eski İl Genel Meclis Başkanı ve değerli öğretmen Aydın Karakoç’un Kırklareli’ne ve halkına verdiği hizmetler dolayısıyla isminin bir parka verilmesi gündeme alındı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut konu hakkında yaptığı açıklamada; “İstasyon Mahallesi’nde, Aydın Karakoç hocamızın evinin karşısında yer alan park bu durum için çok uygun. Dilerseniz bu parka Aydın hocamızın ismini verebiliriz” teklifi oy birliği ile kabul edildi.

D S C 0675

Bu kıymetli değerin adının ilelebet yaşaması için İlimiz İstasyon Mahallesi’nde, merhum Aydın Karakoç’un evinin karşısında bulunan parka “Aydın Karakoç Parkı” ismi verildi.

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Yine bir diğer yaşayan efsanemiz, Balkan ve Rumeli türkülerinin muhteşem sesi Faruk Yılmaz’ın isminin de bir sokağa verilmesi konusu gündeme getirildi.

Bademlik Mahallesi Muhtarı Ahmet Üzer ve Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş’in dilekçesi ile ilimiz merkez ilçe Bademlik Mahallesi, 390. Sokak isminin “Faruk Yılmaz Sokağı” olarak değiştirilmesi talebi görüşüldü.

Söz konusu talep bir sonraki ay görüşülmek üzere İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.

Editör: Ferdi Kurtbayram