Gündem

Kızılay’ın Burs Başvuruları Başladı!

Kızılay, eğitim öğretim dönemi boyunca kendi belirledikleri ihtiyaçları karşılamaları adına öğrencilere burs ve nakdi yardım programları uyguluyor.

Yeni eğitim öğretim dönemi için yardım programını hazırlayan Kızılay, vereceği desteklerle öğrencilerin sadece hedeflerine odaklanması için çalışıyor. Yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitim yardımlarını duyulan ihtiyaca göre belirleyen Kızılay, eğitim öğretim dönemi boyunca kendi belirledikleri ihtiyaçları karşılamaları adına öğrencilere burs ve nakdi yardım programları uyguluyor.

Türk Kızılay’ın Ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim gören öğrenciler için 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı burs başvuru süreci başladı. Bugün itibariyle başlayan burs başvuruları için son tarih 25 Eylül 2024 olarak belirlendi!

Kızılay’dan burs alabilmek için aranan şartlar ise şöyle;

- T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,

-Otuz (30) yaşından gün almamış olmak,

-Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,

-Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,

-Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve son iki dönem (güz/bahar) içerisinde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması,

-Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak,

-Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak,

-Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.

Başvurular online olarak gerçekleştirilecek ve tüm süreçler internet üzerinden sürdürülecek. Adaylar, KBYS (Kızılay Burs Yönetim Sistemi) üzerinden üyeliklerini oluşturduktan sonra kendilerinden istenilen ön değerlendirme için kullanılacak bilgileri sisteme işlemesi gerekiyor ardından ön değerlendirme sürecini geçen adaylara SMS ve E-Posta yoluyla bilgi verilecek. Uygun görülen adaylar video mülakata alınacak ve mülakatta başarılı olan adaylara değerlendirme sonuçları yine online ortamda iletilecek.

Önceki eğitim ve öğretim yılı burs alan öğrenciler yeni bir başvuru yapmayacak.

Ödemeler hakkında yapılan bilgilendirmede ise; “Bir yıl içerisinde ortaöğrenim, ön lisans ve lisans burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay, lisansüstü burs ödemeleri ise 12 ay boyunca yapılır.

İlk burs ödemeleri en geç Aralık ayında yapılır. Ödemenin Kasım ayında yapılması halinde Ekim ayının, Aralık ayında yapılması halinde ise Ekim ve Kasım aylarının bursları toplu olarak ödenir” dendi.