Eğitim

KLÜ Öğrencilerinden Arıtma Tesisine Ziyaret

Kırklareli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Kırklareli Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesislerine Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri’ne bağlı Kırklareli Barajı Terfi İstasyonu ve Kırklareli Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ne 4 Ekim Cuma günü bir teknik gezi gerçekleştirildi.

Teknik geziye, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kadir Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Utku Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Kanbir ve Araştırma Görevlisi Mehmet Muzaffer Sandalcı katılım gösterdiler.

Teknik gezide ilk olarak Kırklareli Barajı Terfi İstasyonu ziyaret edildi, ardından baraj gövdesi ve su alma yapıları yerinde incelendi. Sonrasında ise Kırklareli Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri ziyaret edildi. Kırklareli Belediyesi Su İşleri Müdürü Sayın Selçuk Tanta ve İçme Suyu Arıtma Tesisleri Sorumlusu Sayın Asena Çiftlik, katılımcılara su arıtma süreçleri hakkında detaylı bilgi verdiler.

Kırklareli Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; “Bu teknik gezi, öğrencilerin su arıtma tesislerini yerinde gözlemleyerek mesleki bilgi ve deneyimlerini geliştirmeleri açısından oldukça verimli geçmiştir.

Ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan Kırklareli Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini yer verildi.