Yerel

Lüleburgaz Atatürk İlkokulu'nda Çocukların Patili Dost Sevgisi

1931 yılında ilan edilen 4 Ekim Hayvan Hakları günü; tüm dünyada olduğu gibi Lüleburgaz’da da çeşitli etkinliklerle değerlendirildi.

Bugünün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak. Lüleburgaz’da da Hayvan Hakları gününü içerisine alan hafta boyunca yapılan çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 
Bunlardan birisi de Lüleburgaz Atatürk İlkokulu’nda yapıldı. Lüleburgaz Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Sevnur Çevik; Atatürk İlkokulu 1-F sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.
4 Ekim Cuma günü Sınıf Öğretmeni Özge Özen ve sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Çevik; çocuklarla etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda; yaptıkları bireysel ve grup çalışmalarıyla sokakta bulunan canlara nasıl ulaştıklarını anlattı. Yaralı, engelli ve mağdur hayvanların da içerisinde bulunduğu sokak hayvanlarına nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı. Ayrıca çocuklara; ilk kez gördükleri bir sokak hayvanına nasıl yaklaşmaları gerektiği ile ilgili ipuçları da verdi. Çevik son olarak; hayvaların satın alınacak bir eşya olmadığını belirterek; evcil hayvan beslemek isteyen çocuklara sahipsiz hayvan sahiplenmeleri için bilgiler verdi. Sunumun sonunda çocukların sorularını da yanıtlayan Sevnur Çevik çocukların büyük ilgi göstermesinden hayli memnun kaldığını belirterek çocukların hayvan sevgisini bir kez daha gördüğünü söyledi.


Etkinlik sonunda sınıf öğretmeni Özge Özen; çocuklar için özel olarak hazırladığı kedi mamalarını dağıtarak hepsinin birer sokak hayvanı beslemesine vesile oldu.