Çekirdek ve üretim kalitelerini son yıllarda daha da yükselten yerel butik kahveciler, zincir kahve işletmelerine karşı iddialı bir duruş sergiliyorlar.

“Kahve bahane sohbet şahane” sloganıyla yola çıkan butik kahveci Kahvebahane, hem kahve içmek hem de kahve üzerine konuşmak isteyenleri bir araya topluyor.

Lüleburgaz'da butik bir kahveci olan Kahvebahane'de kahveye ait her şeyi bulmak mümkün. Çiğ ve kavrulmuş kahve çekirdeği, çekilmiş bu kahve, espresso, filtre ve Türk kahve çeşitlerinin yanı sıra kahve demleme ekipmanları da hem satışa hem kullanıma sunulmuş durumda. Kahve toptancısı Mustafa Bank; kahve çekirdeklerini özenle seçerek her damak tadına uygun aromada kahve bulundurduklarını söyledi.

Kahve reçetelerini gizli tutan işletme sahibi, yine de müşterilerine kahve dünyası ile ilgili tüyolar vermeyi ihmal etmiyor. Manuel şekilde filtre kahve demlemek için kullanılan chemex, v60 ve frenchpress ekipmanlarının hepsinin kullanımının farklı olduğunu söyleyen Mustafa Bank, su ısıtıcısıyla kahve demlemenin eksik bir demleme olduğuna dikkat çekti.

Filtre kahve demlerken çaydanlık, su ısıtıcısı gibi malzemelerin suyu hızlı boşalttığını ve doğru bir demleme yapılamadığını söyleyen Banak, bunun yerine kahve demleme ibriği kullanılması gerektiğini söyledi. Filtre kahve demlerken suyun yavaş akış olması gerektiğini söyleyen kahve uzmanı, müşterilerine taze kahve demleyerek onlara bu deneyimi yaşattıklarını belirtti.

Gençlik Merkezi'ni Ayaklarına Götürdüler Gençlik Merkezi'ni Ayaklarına Götürdüler

58Ce38B4 867C 4C9B 915E 9Ca78291Bfb4

Yaz favorilerinden 24 saat demlenen kahve; cold brew

Türkçe karşılığı soğuk demleme olan cold brew, Espresso ya da Türk kahvesine kıyasla daha kalın kahve çekirdeklerinin soğuk su içerisinde beklemesi ile elde ediliyor.

Soğuk su ve buz saatlerce erir, yavaş yavaş kahvenin içerisinden geçerek yoğun bir kahve aroması elde ediliyor. Bu yöntemle kahve içindeki asitler ve yağlar çözülerek açığa çıkıyor. Bu süreç yaklaşık 24 saat sürüyor.

Kahve zincirlerinde birçok kahvenin lezzet kalitesini seri üretim dolayısıyla yakalamanın mümkün olmadığını söyleyen Bank, kahve konusunda iddialı.

2B817A85 45B5 4Bc4 Ab4A F7Ae159C92F4

Editör: Şefik Kenar