Yerel

Lüleburgaz Kadın Meclisi’nden Birlik Mesajı

Lüleburgaz Kent Konseyi Olağan Kurulu’nun ardından önceki gün Kent Konseyi Kadın Meclisi toplandı. Yapılan Genel Kurulda Kadın Meclisi üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarından katılım sağlandı.

Yapılan Meclis toplantısında çatı konu birlik ve beraberlikti. Alternatif’e konuşan Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Öz; amaçlarının kadınların kent karar sürecinde aktif rol oynamasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Toplantıya katılım sağlayan üyelerden Matematik Öğretmeni Betül Yücetaş Kadın Hak ve Özgürlükleri bilinçlendirme eğitimi aldığını belirterek “Böyle haklarımız var mıymış diye şaşırmıştım. Bu eğitimi gönüllü olarak eğitim verebilirim” dedi. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir eğitim planlanmasına karar verildi.

Lüleburgaz’ın Sembolü Olarak ‘Kadın’

Lüleburgaz Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında Lüleburgaz’ı temsil eden bir sembol üzerinde uzlaşılarak bu sembol üzerinden çeşitli hediyelikler tasarlanması gerekliliği konuşulmuştu. Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Derya Aktan; bu konu ile ilgili Lüleburgaz sembolü olarak ‘kadın’ın ön plana çıkarılabileceği önerisinde bulundu. Toplantıya Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği'nin kadın temsilcileri de katılım gösterdi.

Mahalle Meclisleri Gündemde

Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Öz; Mahalle Meclislerinin kurulmasının planlandığına dikkat çekerek “Mahalle meclisleri kurulduğunda; bunun fiziki ya da özel nedenlerle kent konseyinin genel toplantılarına katılım gösteremeyen kadınlar için faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Her ay bir slogan başlığı altında toplantı yapılmasına karar verildi. Bu doğrultuda Kasım ayında yapılacak bir sonraki toplantıda slogan “Sana ihtiyacımız var” olacak ve kadınlara bu şekilde çağrıda bulunulacak.

Balkan Lezzetleri Atölyesi Planlanıyor

Öte yandan bir öneri de Çevre Çalışma Grubu’ndan Figen Evren’den geldi. Evren; yapılması planlanan Balkan Lezzetleri atölyesi ile ilgili yaşayan büyüklere ulaşılmasını önerdi. Bu şekilde genç nesillere aktarım sağlanabileceğinin altını çizdi. Kendisinin bu konuda destekte bulunabileceğini belirtti. Bu doğrultuda Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde bir atölye düzenlenecek.

Narin ve Sıla Bebek İçin Drama

Son olarak; Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Türkiye’nin gündemine oturan ve herkesi yasa boğan Narin ve Sıla bebek için Lüleburgaz Kadın Platformu ile birlikte bir drama çalışması yapılmasını planladı.