Müzik Öğretmeni Nagihan Bayraktar, Lüleburgaz'da çok sesli kadın korosu kurmaya hazırlanıyor. Lüleburgaz'da öğrencilerine eğitim veren öğretmen, kadınlarla kurmayı planladığı koro ile ilgili bir etkinlik düzenlediğini duyurdu. Alternatif'e açıklama yapan Bayraktar, 22 Eylül Pazar günü Lüleburgaz Kent Ormanı'nda yapacakları ücretsiz etkinliğin detaylarını paylaştı.

22 Eylül Günü nefes farkındalığı ve boğaz çakra çalışması, diyafram ve ses egzersizleri yapacaklarını belirtti. Yoga Eğitmeni ve aynı zamanda Bayraktar'ın koristi olan Gülcan Üstünsel önderliğinde yapılacak olan egzersiz çalışmasına katılım ise ücretsiz olacak.

I M G 20240904 W A0031

Çocuklar Gibi Şendiler Çocuklar Gibi Şendiler

Etkinliğin bir amacı da çok sesli koronun tanıtımı ve nasıl bir topluluk oluşturacağı hakkında bilgi vererek çalışmalarda neler yapılacağını açıklamak. Bundan sonrasında katılım göstermek isteyenlerle yola devam edilecek.

Nagihan Bayraktar, sonrasında çok sesli kadın korosu olarak haftada bir gün iki saat çalışması yapacaklarını ifade etti. Bu günlerde de nefes egzersizleri, ses egzersizleri ve çok sesli eser çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Koroda yer almak isteyen ve 22 Eylül Pazar Günü yapılacak etkinliğe katılmak isteyenler Nagihan Bayraktar'ın instagram hesabından kendisine ulaşabilir.

Muhabir: Merve Erduğan