Yerel

Lüleburgaz’da Yazdan Kalma Bir Gün

Takvimlerin 6 Ekim’i gösterdiği pazar günü dün, kelimenin tam anlamıyla yazdan kalma bir gün yaşandı.

Lüleburgaz’da termometrelerin 30 derecelere yaklaştığı günde vatandaşlar soluğu yeşil alanlarda aldı. Parklar, bahçeler ve Lüleburgaz Kent Ormanı, dolup taştı. Eylül ayı itibariyle sonbaharın girmesiyle beraber havaların kısa süreli olarak serinlemesi ve kısıtlı yağışlar sonrası Yaz sıcaklarının geri dönmesi sevinci beraberinde getirdi. Hal böyle olsa da aslında mevsim yağışlarına ihtiyaç bulunuyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde.
Lüleburgaz Kent Ormanı, artan hava sıcaklıklarında vatandaşların ilk uğrak mekânı oldu. Piknikçiler mangal yaktı, çocuklar ve yetişkinler hep beraber top oynadı, kimisi de sakince orman havasında kahvesini yudumladı.
Lüleburgaz Kent Ormanı girişinde araç yoğunluğu göze çarptı. Giriş ücreti ödemek istemeyen vatandaşlar araçlarını; orman girişinde yol üzerine bıraktı ve orman girişinde park halinde araç kuyruğu oluştu. 
Meteorolojik verilere göre hafta sonuna kadar yazdan kalma günler yaşamaya devam edeceğiz. Cumartesi günü lokal yağış geçişleri bekleniyor.