Birisi masada, diğeri sahada. Futbol ve Satranç birbirlerinden tamamen farklı icra edilen ancak temelde bazı ortak noktalar barındırıyor. Futbol Antrenörü Ahmet Gelmiş, satrancın futbola nasıl destek olduğunu Alternatif’e anlattı.

Kırklarelispor'da Efsane İsim Geri Döndü Kırklarelispor'da Efsane İsim Geri Döndü

Lüleburgaz Atletik Spor Kulübü antrenörü Ahmet Gelmiş, Futbol ve satrancın farklı stratejileri bulunduğunu ve bunların birbirini desteklediğini belirtiyor. 

C7Ed50Ba D0Ec 4C81 B2C0 Cb05B200259E

Alternatif Gazetesi’ne konuşan Antrenör Ahmet Gelmiş bunun yanı sıra hızlı karar verebilme, analitik düşünme becerilerini geliştirme, sonuç odaklı mukayese yapabilme, doğru hamlelerin yapılması halinde kazanma gibi birçok ortak nokta olduğunu anlattı.

Satrancın zihinsel gelişimle masada, futbolun ise fiziksel ve kas sistemine bağlı olarak sahada oynandığına dikkati çeken antrenör "Bu iki dalın birleştirildiğinde ortaya çıkan sonuçların insan hayatı için önemli olduğunu düşünüyoruz. Satrancın futbola yansıtılmasıyla disiplinli antrenmanlarla fiziksel olarak hazırlanan oyuncuların zihinsel gelişimi en üst seviyeye çıkarılacak" diyor.

Birbirinden farklı gibi görünen ancak ikisinin de bir araya geldiğinde bütünün parçaları gibi birleşen bu iki spor dalının birlikte yürütüldüğünde etkileyici sonuçlar vermesi ise inanılmaz olarak nitelendiriliyor. Antrenör Gelmiş bu noktada amatör ya da profesyonel olarak futbol ile ilgilenen çocukların mutlaka satrançla desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Muhabir: Merve Erduğan