Kumbağ’da, Belediye Halk Plajı ve Kumbağ Denizcilik Lisesi önü olmak üzere iki alternatif üzerinde duruluyor. Mavi Bayrak Sertifikası’nın bu iki plajdan birine alınması durumunda, halk sağlığı ve güvenliği ile turizm vizyonunun güçlenmesi açısından bu hizmetin sunulmasının büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor. Altınova Halk Plajı ise, geçmiş yıllarda sahip olduğu Mavi Bayrak Sertifikasını yüzme suyu değerlerindeki olumsuzluklar nedeniyle kaybetmişti. Ancak, son dört yıllık izleme süresinin ardından yüzme suyu değerlerinde uygunluk sağlandı ve plaj, 2025 sezonu için yeniden aday gösterildi. Altınova Bölgesi, yoğun plaj kullanımıyla öne çıkıyor ve sertifika alınması durumunda mevcut tesislerin halkın hizmetine sunulması planlanıyor.

Tekirdağ genelinde bulunan 8 Mavi Bayraklı Halk Plajında yapılan denetimlerin ardından alınan bu kararlar, plajların hem güvenlik standartlarının yükseltilmesi hem de turizm potansiyelinin artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayrak Sertifikası alındığında, plajlarda sunulacak hizmetlerle bölgenin güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımını hedefliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ’ın doğal güzelliklerini koruyarak, vatandaşlarımızın güvenli ve keyifli bir tatil geçirmesini sağlamak en büyük önceliğimiz. Mavi Bayrak Sertifikası, bu çerçevede önemli bir adım. Özellikle Kumbağ ve Altınova gibi yoğun olarak kullanılan plajlarımızda, bu standardı yakalamak için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz. Sertifika alındığı takdirde, cankurtaran hizmeti ve diğer güvenlik önlemleriyle vatandaşlarımızın rahatça denize girebileceği, aileleriyle huzurlu vakit geçirebileceği alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız, bu değerli plajlarımızı en iyi şekilde değerlendirmek ve halkımıza en iyi hizmeti sunmak.” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle gerekli şartların sağlanması sonucu Mavi Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan tüm plajlar halk plajı olarak hizmet veriyor. Bölgede Mavi Bayrak Sertifikası bulunan plajlar arasında özel işletmelere veya otellere ait bir plaj bulunmuyor. Bu sayede tüm vatandaşlar, çevre ve kalite standartları yüksek olan Mavi Bayraklı plajlara eşit şartlarda, ücretsiz ve engelsiz bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sahil bölgelerinin vatandaşlar tarafından güvenle kullanılabilmesi için çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

Editör: Haber Merkezi