Kırklareli’nin Arizbaba Köyü’nde son seçimlerde büyük oy farkıyla muhtar seçilen Semih Aykut, seçildiğinin ilk günleri köy tarihinde ikinci kez yağmur ve şükür duası yaparak adeta ‘’dualarla’’ icraatlarına başladı.

Iki-1Aykut, bugüne kadar, köyde cadde ve sokakların temizlenmesi, köye adını veren Arizbaba Türbesi’nin ve çeşmenin badana boyasının yapılması ile çevresinin düzenlenmesi, 10 yıl süreyle kısmen çalışan tarla yolu ve köprünün açılması, çocuk oyun alanındaki aletlerin yenilenmesi ve bakımıyla Kocahıdır- Taptık arasındaki köy deresinin ıslah çalışmalarını gerçekleştirdi.

Edirne Belediyesi İle EDAK Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı Edirne Belediyesi İle EDAK Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üç-1

Yatırımlar ardı ardına geliyor

Yaptıklarıyla yetinmeyen muhtar Aykut, iki katlı köy konağındaki muhtarlık, kahvehane ve eski kooperatif binası önüne 100 metrekare büyüklüğünde saç yalıtımlı sundurma yaptıklarını ifade ederek, ‘’İhtiyaç asıl olduğu için sundurma yapıldı. Özellikle kış mevsiminde hayvancılıkla uğraşan köy sakinlerimiz sabah saatlerinde kahvehaneye girmek istemiyorlardı. Yağmur altına beklemelerine gönlümüz razı olmadığı için sundurmaya yaptık. Yaz ayında da sundurma sayesinde sosyal tesislerimizin ana caddeye bakan kısmı gölge olacak’’ dedi. Yine sosyal tesislerin bulunduğu alanda değişik ağaç türlerinin de yer aldığı bahçeye çim ektiklerini hatırlayan Aykut, ‘’10 gün içersin de gerekli özeni göstermek suretiyle çimlerimiz yeşermeye başladı. Yatırımlarımız daha bitmedi.  Yine köy konağının yanındaki kadın ve erkek tuvaletlerinin çatısı yoktu. Üzerine bir çatı yaparak binayı koruma altına aldık’’ diye konuştu.

İmam evi de tadilattan geçiyor

Köye ait imam evinin çatısını tamamen yenileyerek, saçaklara saç oluk taktırdıklarını  belirten Aykut, ‘’Binanın tavanları yapıldıktan sonra badana boya işleminin ardından mutfak tezgahı ve banyo yenilenecek’’ dedi. Muhtar Aykut, Arizbaba Türbesi ve tarihi çeşmenin 100-150 metre uzağındaki alandaki 100 metre çapındaki havuzda temizlik çalışması yaparak çevresinin ağaçlandırılmasından sonra peyzaj planıyla gazel bir pikrik alanı oluşturacaklarını da kaydetti.

Editör: Basın Bülteni