15 Temmuz 20204 Pazartesi Günü saat 16.30'da başlayan programda sunucu Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Akgün Ünsal, moderatör Doç. Dr. Ali Kürt, konuşmacılar ise Prof. Dr. Faruk Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Veysel Bilici olarak yer aldı.

S3
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kırklareli Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Selçuk Arslan Kur'an Tilaveti yaptı. Doğu Türkistan ve Gazze'yi de unutmayan Arslan, şehit olan canlarımızı rahmet diledi. Karanlık geceden aydınlık sabaha giden 15 Temmuz gecesini anlatan video sunumu yapıldı ardından 252 şehidin isimlerinin yer aldığı slayt gösterildi.

S2-2

Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz
Prof. Dr. Faruk Doğan konuşmasında Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'un benzer yanlarını dile getirdi. Doğan, "15 Temmuz'un amacına ulaşmayan ilk darbe girişimi değildi. Ancak ülkeyi bölmeyi, parçalamaya, Anadolu'daki Türk yapısını bitirmeyi amaçlıyordu" ifadelerini dile getirdi.

S4

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

Farklılıklara Bakılmadan Ortak Mücadele
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Veysel, farklı ideolojik yapıdaki insanların 15 Temmuz'da sokağa çıktığını ifade etti. Bilici, "Ortak mekanda, ortak soruna karşı mücadele etti insanlar" sözlerini dile getirdi.
 

Editör: Şefik Kenar